• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Diyarbakır'da Sıcak Çatışma

Diyarbakır'da Sıcak Çatışma
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü kırsalında 3 PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi.
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi kırsalında güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda, 3 PKK'lı silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre dün saat 22.35'de Dicle İlçesi Kurşunlu Köyü kırsalında Jandarma Özel Harekat Timleri ve İl Jandarma Komutanlığı'nın birlikte yürüttüğü operasyonda, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çatışma çıktı. Çatışmada 3 PKK'lı ölü olarak silahları ile birlikte ele geçirilirken, bölgedeki operasyonun hava destekli ve özel birliklerin katılımı ile sürdüğü belirtildi.

ÇATIŞMADA ÖLENLERDEN BİRİ BÖLGE SORUMLUSU

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, dün gece Dicle ilçesi Kurşunlu köyü kırsalında çıkan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmada öldürülen 3 PKK'lıdan birinin örgütün bölge sorumlusu olduğunu söyledi. Vali Toprak, bugün adli inceleme için bölgeye Cumhuriyet savcının gittiğini ve o sırada da taciz ateşi açıldığını söyledi.

SAVCI ÇATIŞMA BÖLGESİNDEYKEN TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Vali Mustafa Toprak, Dicle ilçesinde çıkan ve 3 PKK'lı'nın öldürüldüğü çatışma ile ilgili olarak bölgede pusu faaliyeti yürüten Jandarma özel harekat timlerinin dün gece saat 22.35'de Kurşunlu köyü kırsalında 3 kişilik terörist grubu ile karşılaştığını belirterek, "Çatışma yaşanıyor ve sabah saatlerine kadar devam ediyor. Hava destekli çatışmada, 3 terörist silahları ile birlikte ölü ele geçiriliyor. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün 'Armanç' kod adlı bölge sorumlusunun da olduğu belirtildi. Bugün sabah saatlerinde adli işlemler için Cumhuriyet savcısı olay yerine gitti. Savcı o bölgede iken yine taciz ateşi açıldı. Bölgede operasyon devam ediyor" diye konuştu.

Vali Toprak, son dönemlerde yerleşim birimlerine ve ilçelere yönelik saldırılar gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin gece gündüz çalıştığını da belirterek, "Dicle'deki olayda da alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu operasyon başlatılıyor ve 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Yapılan adli işlemlerden sonra cenazeler Malatya Adli Tıp kurumuna gönderilecek" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39