• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Doğu ve G.Doğu'dan Sürece Rekor Destek Var!..

Doğu ve G.Doğu'dan Sürece Rekor Destek Var!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecine ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk'te canlı ve ortak olarak ekrana gelen "Başbakan ile Özel" programında, gazeteciler; Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme dair sorularını yanıtlarken çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''ÇÖZÜM SÜRECİNDE HALKIMA İNANIYORUM''

''Çözüm sürecinde ben halkıma inanıyorum'' diyen Erdoğan yapılan yapılan anketlere dair de açıklamalarda bulundu. Başbakan ''Bu sürecin olumlu gideceğine inanıyorum. Geçmişteki yanlışlıklar yapılmazsa başarıyı elde edeceğiz. Bu arada halkımız da bu süreci satın alıyor. Bu arada yaptırdığımız anketlerde de çözüm sürecine yaklaşımda olumlu bir durum var. Yüzde 58'lik bir kabul var. Halkımıza bunu daha fazla anlatarak bu rakamı daha da arttıracağız.'' dedi.

BÖLGEDE SÜRECE DESTEK YÜZDE 80

Başbakan anketlerin bölgelere göre oranlarını da açıkladı. Erdoğan, ''Doğu Anadolu'da yüzde 77 Güneydoğu'da yüzde yüzde 80'lik bir kabul var. Tabi canı yanan bölge orası. Mali kayıplar var. Refah ve huzur anlamında sıkıntılar var. Biz 37 katrilyon yatırım yapmamıza rağmen insanların manevi rahatsızlığından ötürü hayata yansımıyor.'' dedi.

''ORADAKİ İNSANLAR GELECEĞİ SATIN ALIYORLAR''

Başbakan bölgeye ilişkin yaptığı değerlendirmede ''Orada yaptıklarımız halk tarafından seviliyor falan ama bakıyorsunuz Yüksekova'da makinalar yakılınca, müteahhit tehdit edilince oranın huzuru kaçıyor. Bir bakanım Hakkari'den döndükten sonra havanın çok ciddi değiştiğini söyledi. Orada 'okullarımız bir an önce açılsın' talebin olduğunu söyledi. Aynı şey Şırnak'la ilgili. Geçen Silopi'de termik santral açılışına gittim. Orada özel sektör yatırımın olması sürece yönelik olumlu gelişmeyi de gösteriyor. Diyarbakır'da şirket kurma noktasında taleplere bakıyorsunuz 1'e 10 talep var. Demek ki oradaki insanlar geleceği satın alıyorlar.'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39