• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

DOKTOR KARAOĞLU ÇİFTİNDEN MUHTEŞEM KONSER

DOKTOR KARAOĞLU ÇİFTİNDEN MUHTEŞEM KONSER
24 ESER SESLENDİREN KARAOĞLU ÇİFTİ İZLEYİCİLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Özel Memorial Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Sinan Karaoğlu, aynı hastanede Dermatoloji Uzmanı olan eşi Dr. Sema Karaoğlu ile birlikte ‘Memleketim’ konulu konser verdi. 
Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Özel Memorial Hastanesi yöneticileri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesi konuşan Özel Memorial Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof.Dr. Sinan Karaoğlu, “Müzik herhalde insanın içinden gelen bir şey, seviyoruz. Küçük yaştan beri uğraşıyoruz. Eskiden sadece bağlama çalıyordum. Sonra merakım başka enstrümanlara da yöneldi. Kemençe, kabak kemani, vurmalı çalgılar çalıyorum. Müzikle uğraşmayı seviyoruz. Konserimiz ‘memleketim’ temalı bir konser. Yani yurdun her köşesinden örnek vermeye çalışacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi vurgulamaya çalışacağız. Halk Müziği halkı ifade ediyor. ‘Biz halkız’ diyeceğiz. Bunu ifade etmeye çalışacağız. Toplam 24 parçamız olacak. İnşallah güzel bir konser olacak” diye konuştu.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Sema Karaoğlu da, 30 yıldır Türk Halk Müziği ile uğraştığını belirterek şunları söyledi: "Ben kendimi bildim bileli müziğin içerisindeyim. Annem, babam ailem hep uğraşırlardı. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarım müzikle geçti. Sonra üniversite de eşimle tanıştım. O yıllarda Türk Halk Müziği ağırlık kazandı. Türk Halk Müziğini hep çalıp hem de söylüyordum. Eşim benden iyi çalınca ben bağlamayı bırakıp söylemeye başladım. 30 yıldır birlikte götürüyoruz. Küçük küçük konserlerimiz oldu. Burada da farklı arkadaş gruplarıyla konserlerimiz oldu. Konser için seçtiğimiz türkülerde memleketin her köşesine dokunmaya çalıştık. Bakalım nasıl olacak.” 
‘Memleketim’ konulu konserde, doktor Sinan ve Sema Karaoğlu çifti çeşitli türküler seslendirdi. Sinan Karaoğlu ayrıca bağlama ile kemençe çaldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konserde Karaoğlu çifti yurdun farklı yöresindeki eserleri seslendirdi. Konsere gelenler Karaoğlu çiftini hayranlıkla izledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39