• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Dolu yağışından dolayı vatandaşlarımız tedirgin olmasın

Dolu yağışından dolayı vatandaşlarımız tedirgin olmasın
MEYVECİLER, SEBZECİLER VE PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ZEKERYA KAYA:

Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, etkili olan dolu yağışının ürünlerde bir azalma yaratmadığını söyledi ve vatandaşlara seslenerek, "Dolu yağışından dolayı vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Türkiye'nin her tarafı üretim bölgesidir" dedi. 
Meyveciler, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Zekerya Kaya, sebze ve meyve pazarını değerlendirdi. Pazarda taze ürünlerin satıldığını söyleyen Kaya, dolu yağışının ardından ürünlerde azalma olmadığını söyledi. Başkan Kaya, "Bu senenin mahsullerinde çok şükür bereketlilik var. Pazar piyasası yılın 365 günü caziptir. Kaliteli ve taze mallar satılıyor. Dolu Kayseri’ye yağdı. Allah rahmetinin ve bereketini eksik etmesin. Türkiye'nin her tarafı üretim bölgesidir. Türkiye’de yok yoktur her şey var. Allah fırsatçılara fırsat vermesin. Vatandaşların korkmasına gerek yok. Allah'tan zarar gelmedikçe bir taraftan yok edip bir taraftan var eden Allahtır. Kesinlikle vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Rahmette bereket, bolluk ve huzur vardır. Bizler pazarcı esnafları fırsatçı esnaf değil geçim peşine düşmüş aza kanaat eden insanlarız. Bizler pazarda marketlere oranla yarı fiyatına mal satıyoruz. Hiçbir vatandaşımız ramazanın gelmesiyle pazar fiyatları yükseldi diye endişelenmesin. Böyle bir şey yoktur" dedi.
Fiyatlar hakkında bilgiler veren Kaya, pazarda ürünlerin ucuz satıldığını söyleyerek, vatandaşları pazarlara davet etti. Zekerya Kaya, "Domates 1 liradan, çeşidine göre salatalık 1 ve 1 buçuk lira, kabak 1 lira, biber 2 ve 2 buçuk liradan satışa sunulmaktadır. Kayseri semt pazarlarında vatandaşa sebze ve meyve hizmeti sunmaktayız. Vatandaşta severek ve beğenerek alışverişini yapıyor. Vatandaştan herhangi bir şikayet gelmedi. Marketlerde 18 ve 20 bin arasında çeşitli mal satılmaktadır. Yüzde 300 farkla malları vatandaşa satabiliyorlar. Geçen sene 2 buçuk liraya sattığımız domatesler şu anda 1 liradan satışa sunulmaktadır. Geçen yıl kayısıyı soğuk almıştı kilosu 6 liradan satılıyordu şimdi 2 liradan satılıyor. Fakat pazara oranla bu fiyatlar marketlerde yüksektir. Piyasayı değerlendirirken marketlere bakarak değerlendirme olmasın. Pazarlara gelip, pazarlardaki uygun fiyatları görün ve buna göre değerlendirme yapınız. Halkımızın hepsini pazara davet ediyorum" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39