• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

DOMUZ GRİBİNE YAKALANAN HAMİLE KADIN

DOMUZ GRİBİNE YAKALANAN HAMİLE KADIN
KAYSERİ DOMUZ GRİBİNE YAKALANAN HAMİLE KADIN SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Kayseri’de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile kadın, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde doktorların yoğun gayretleri sonucu hem domuz gribini yendi hem de sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. 9 gün süren yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kazanan T.Y., kendisini yeniden hayata döndüren doktorlarına teşekkür etti. 
9 Ocak 2016 tarihinde ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile Pınarbaşı Devlet Hastanesine başvuran 34 haftalık hamile T.Y., genel durumunda bozulma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine sevk edildi. Acil Servis’te yapılan ilk müdahalenin ardından hastaya Akut Solunum Yetmezliği (ARDS) tanısı kondu ve hasta hemen suni solunum cihazına bağlandı. Kadın Doğum Bölümü ile yapılan değerlendirmenin ardından hasta sezaryene alındı. Başarılı sezaryen ameliyatının ardından T.Y., sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi ve ardından Dahili Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alındı. Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan T.Y.’de domuz gribine yönelik yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlanırken, İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Sungur, Doç. Dr. Ramazan Coşkun ve Doç. Dr. Kürşat Gündoğan‘ın birlikte uyguladığı tedavi programı sonuç verdi ve hasta domuz gribini yendi. Yoğun bakımdaki tedavinin bitmesinden sonra hasta diğer şikayetleri için Nefroloji Kliniğine alındı. Hastanın Nefroloji Kliniğinde tedavisi sürüyor.
Hastanın Dahili Yoğun Bakımdaki tedavisini gerçekleştiren ekipten Prof. Dr. Murat Sungur, son dönemde adından sıkça söz ettiren ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ölüme yol açan domuz gribinin, zamanında teşhis ve doğru yöntemle tedavi edilebilir olduğunu söyledi.
Başarılı bir tedavi programının ardından domuz gribini yenen T.Y. ise kendisini yeniden hayata döndüren doktorlarına teşekkür ederken, “Bu hastalığı yenerek ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener” dedi.
T.Y’nin eşi A.Y.’de, doktorlara ve hastaneye olan memnuniyetini dile getirirken “Eşimin hastalığı açıkçası beni umutsuzluğa sürüklemişti. Çünkü televizyon haberlerinde sıkça duyuyorduk; bu hastalığın ne kadar zor olduğu, hastalıktan ölenleri... Özellikle hamilelerde ciddi risk oluşturduğu söyleniyordu. Zor dediler, imkansız dediler, eşim doktorların gayreti ve Allah’ın yardımı ile bu hastalığı yendi. Eşimin iyileşmesinde emeği geçen başta Dahili Yoğun Bakım Servisinde görevli hocalarım olmak üzere, tüm doktor ve hastane personeline teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39