• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

DP İL BAŞKANI: DEMOKRAT PARTİ ŞAHLANIYOR

DP İL BAŞKANI: DEMOKRAT PARTİ ŞAHLANIYOR
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, "Demokrat parti şahlanıyor. Bu gün Türkiye’nin merkez sağ anlayışa bizleri aşan bir şekilde ihtiyacı olduğunu Anadolu’nun her köşesinde problemleri canlı bir şekilde yaşayan insanlarımız da, pek çok siyasi

Özbakkal, "Türk insanı ile Türk insanı arasına örülmüş duvarları yıkmayı öne almış, Türkiye’de insanımızın iki asırlık tanzimatla beraber adı konmuş cumhuriyetle beraber çok çarpıcı bir şekilde istikametini çizdiği bir tekamül çizgisi içerisinde bugünlere kadar getirdiğimiz Türkiye’de 1945’teki dörtlü takrirle beraber, sonrasında partinin kuruluşuyla beraber yeniden milleti sistemin merkezine taşıyarak rejimin sahibi yapmış bir büyük geleneğiz" ifadesinde bulundu.
Özbakkal, "Bugün iktidarda olanların Türkiye’nin bütün çivilerinin söküldüğü noktada, Türkiye’nin bütün ayarlarının bozulduğu noktada demokrasiyi bir fabrika ayarı olarak gören bir hareket olarak yeniden demokrasiyi ekmeğimiz olarak gördüğümüz, demokrasiyi hukukun üstünlüğü olarak gördüğümüz, demokrasiyi insanlarımızın eşit fırsatlara sahip olduğu yeni bir Türkiye’yi kuşatmak adına, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi kuşatmak adına yeniden çerçevesini çizmek içini doldurmak durumundayız" diyerek şu şekilde konuştu:
 

"Bugün üzülerek izliyoruz, Türkiye’de bir büyük krizin eşiğinde devlet ve millet mevhumlarını sağlıklı konumlandıramayanların. Bu büyük ülkeni geçmişine kendilerine geçmiş aradıkları gibi, bir kimlik krizi içerisinde geçmiş arayanların bir travma hali olarak nitelendirenleri bu büyük ülkenin geçmişini de bugününü de, bundan daha da önemlisi geleceğini de kuşatabilme imkanı yoktur. Bu anlamda Demokrat Parti olarak, ötekisi olmayan bir siyasetin sahibi olarak, ne özgürlükler içerisinde ne de kimlikler arasında bir hiyerarşi kurmadan bu vatan toprağı üzerinde ay yıldızlı bayrağın altında yaşama iradesi koymuş bütün insanları eşit sayan yeni bir siyaseti hepberaber milletin önünde kuvvetli bir alternatif haline gelmiştir.
İşlerine geldimi Menderes diyenlerin, işlerine geldimi Özal diyenlerin işlerine gelmedi mi de bizden önce ne yapıldı diyenlerin tabir yerinde ise kıyama kalkmalı bu büyük hizmetlerin sahibi olarak milletin adı olmuş büyük gelenek içerisinde köprülü ailesine fenafit devlet denildiği noktada milli iradenin varlığını da fikrini de ukdesini de eritmiş bir hareket olarak sevgisini gönüllere, kalplere saçmış, hizmetlerini Anadolu’nun dağlarına saçmış bir hareket olarak bugün yeniden milletin önünde duruyoruz.
Bu anlayış içerisinde bugün sahip olduğumuz değerleri ötelemeden, sahip olduğumuz birikimi milletin önünde bu büyük enerjiyi siyasetin o iklimlendirici işlevini iyi görecek bir şekilde geleceğini kuşatacak bir şekilde pozitif bir projeye hep beraber dönüştürmek durumundayız.
Bu anlayış içerisinde milletin bu büyük yürüyüşünü maalesef cuntacılık faaliyetleriyle beraber o büyük saha hareketi parçalanmışlığın bugünün Türkiye’sine ödettiği bedel ortadadır. deyim yerinde ise Demokrat Parti hareketi merkez sağ bir hareket olarak milletimizin ölçek ekonomisi diyebileceğimiz pek çok kritik meselesini, pek çok can alıcı meselesini milletin adına en az maliyetle çözebilmenin kimyasını ortaya koyabilmiş bir harekettir. İşte bugün de bu birliği bu beraberliği iki asırlık medeniyet travması içerisinde, içerisinden süzülerek geldiğimiz tarihsellik anlayışı içerisinde akamete uğratmadan, yeniden kurucu bir kimlikle, kurucu bir anlayışla, bu yıkım mühendislerinin karşısında yeniden bir inşa ruhunu hepberaber ortaya koyacağımızdan eminiz.
İşte bu anlayış içerisinde bugünümüzü de iyi idrak etmeye gayret gösteriyoruz. Siyasal çizgimizin maalesef Türkiye’de yaşanan alt üst oluşların beraberinde kendisine düşen payı aldığını iyi biliyoruz. Hak etmediğimizi iyi biliyoruz, sadece bizler değil, bu milletin de hak etmediğini iyi biliyoruz."
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39