• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Dünya liderleri teröre karşı yürüdü

Dünya liderleri teröre karşı yürüdü
Paris'teki saldırıları protesto etmek için düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne dünya liderleri ve yüz binlerce insan katıldı.

Cumhuriyet Yürüyüşü öncesi, Cumhurbaşkanı François Hollande aralarında BaşbakanAhmet Davutoğlu'nun da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda görüştü. Yabancı devlet başkanlarını Elysee Sarayı'nın merdivenlerinde teker teker karşılayan Hollande, yabancı liderlerin başsağlığı ve terörle mücadelede dayanışma mesajlarını kabul etti.


 

Paris'e gelen liderler daha sonra toplu halde geniş güvenlik önlemleri altında otobüslerle gösteri yürüyüşünün düzenlendiği bölgeye götürüldü.


 

Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere,Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltereBaşbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte,Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, DanimarkaBaşbakanı Helle Thorning-Schmidt veBulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou katılım sağlarken, yineİsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu veFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüşüne katıldı.


 

Yürüyüşe katılan kalabalık, korteje katılan liderleri alkışlayarak karşıladı.


 

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor BakanıAkif Çağatay Kılıç ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı. 

Yürüyüşe, Fransa'da daha önceki iktidarlar döneminde başbakanlık ve bakanlık yapmış siyasetçiler ile birlikte milletvekilleri, senatörlerler ve belediye başkanları iştirak etti. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne, Hristiyan, Müslüman, Musevi dinlerinin temsilcileri ile sivil toplum örgütleri ve işçi ve işveren temsilcileri de katıldı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39