• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

DÜNYAM HASTANESİ UYARDI ENERJİ İÇECEKLERİ,SON DERECE RİSKLİ

DÜNYAM HASTANESİ UYARDI ENERJİ İÇECEKLERİ,SON DERECE RİSKLİ
UZMANLARDAN ENERJİ İÇECEĞİ UYARISI- UZM. DR. MESUT POLAT:

Özel Dünyam Hastanesi Uzm. Dr. Mesut Polat, “Kas ve yağ yakmak için kullanılan içecekler çok masum değiller" dedi. 
Uzm. Dr. Mesut Polat, enerji içeceği tüketimi konusunda uyarıda bulundu. Enerji içeceklerinin bol miktarda kafein içerdiğini ve son derece riskli içecekler olduklarını söyleyen Polat, “Gençler, sınır tanımaksızın spor yapmadan önce veya kendilerini halsiz hissettiklerinde güç ve zindelik kazanmak için bazıları da kilo verme programlarında kendilerini halsiz hissettikleri için enerji içeceklerini kullanıyorlar. Enerji içecekleri son derece riskli içeceklerdir. Sebebi de enerji içeceklerinin içerisinde bol miktarda kafein bulunmaktadır. Sürekli fazla sayıda kafein aldığımız zaman vücut buna alışmakta ve yeniden daha fazlasını istemektedir. Fazla kafeinin vücuda zararı kalp ritm bozukluklarına, kalp kası rahatsızlıklarına, çarpıntılara ve yüksek tansiyona sebep olabilmektedir” diye konuştu.
Bu tip içecekleri kullanmadan önce kişilerin mutlaka doktor kontrolüne girmesi gerektiğini vurgulayan Polat, “Altta yatan gizli kalp, kalp kası rahatsızlığı, kalp ritm bozukluğu, yüksek tansiyon veya kalp iletim kusurları var ise kişinin bu tür içeceklerden şiddetle kaçınması gerek" dedi. 
Çay, kola, kahvede de kafein bulunduğuna dikkat çeken Polat, "Bu içecekler bilinçsizce kullanıldığı zaman vücuda fazla kafein girmiş oluyor. Fazla miktarda alınan kafein vücuda böbrek üstü bezinden adrenalinle noradrenalin deşarjına sebep olmaktadır. Bu hormonlar sepatik sistem harekete geçirmek suretiyle yüksek tansiyona kalpte iletim bozukluklarına ölümlere kadar varan yani vücutta bir çeşit kafein zehirlenmesine sebep olmaktadır. Kafein zehirlenmesi sonucunda eğer gizli bir iletim sıkıntısı varsa kalbin anormal hızlanmasına kadar giden ve kalp kasının durmasına kadar varabilen ölümcül hadiseler olmaktadır. Bu bakımdan bu içecekler bilinçsizce, fütursuzca sayısı belirsiz şekilde kullanılmamalı. Mutlaka bir doktor kontrolünden geçirilmesinde fayda var" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39