• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

DÜNYANIN FİLLERİN DURUMU KADAR SURİYE’DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR İÇİN HASSASİYETLERİ OLMAMIŞTIR

DÜNYANIN FİLLERİN DURUMU KADAR SURİYE’DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR İÇİN HASSASİYETLERİ OLMAMIŞTIR
AK Parti Kayseri İl Kongresine katılanEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise dünyanın Suriye'ye ilgisizliğinden yakındı.

Yıldız, Davos'ta yasadışı avlanan filler için gösterilen hassasiyetin Suriye'de öldürülen çocuklar için gösterilmediğini vurgulayarak, “Davos’ta Suriye ile alakalı öncelikler gündeme geldi. Hassasiyetle takip edilen bir oturum daha vardı. Yasa dışı olarak avlanan fillerin durumu ne olacak. Her yıl dişleri için 35 bin fil yasa dışı avlanıyor. Biz ekolojik dengeye itina gösteriyoruz. Filler ile alakalı avlanma yasağına katkı koyduk. Ama eğer Suriye’de bin 350 çocuk yasa dışı katledilmişken, 300 bin insan masum bir şekilde öldürülmüşken dünyanın hassasiyetleri bu kadar olmamıştır. Bu insanlığa yakışıyor mu? Bizler uluslararası arenada bazen beğenilmiyor olsak bile gerçeği haykırmaya devam edeceğiz. Biz doğruyu tekrar etmeye devam edeceğiz. Filler kadar hayatının önemli olduğu masum çocuklarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz. 12 kişinin öldürülmesine masum diyemeyiz, Paris’te katledilmesinin sebebi makul olamaz. Ama o yürüyüşlerin daha fazlasının Orta Doğu coğrafyasında olması lazımdı" şeklinde konuştu.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmaya da değinen Bakan Yıldız, "Petrol fiyatları düşüyor, bu da vatandaşın cebine yansıyor. 55 litrelik normal depo 205 TL’ye dolmaktadır. Bunlar daha da devam edecektir" dedi.
Yıldız, Güneydoğu'daki belediyelerin elektrik borçları ile ilgili ise, "Diyarbakır’da parasını ödemeyen belediyenin borcunun ödenmesi lazım. Buna anlayış gösterilmesi gerekir. Siyasi kimliklerinin arkasına saklanarak vatandaşın alması gereken hizmeti aksatmamak lazım. Herkes karşılıklı sorumluluklarını yerine getirecek. Oyların alındığı vatandaşa bir haksızlıktır. Kimse yolu yokuşa sürmesin düz yolda gitmek varken. Ne inişten ne çıkıştan bahsetmek fayda etmez” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39