• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

DÜNYANIN GÖZÜ KAYSERİ'DE OLACAK

DÜNYANIN GÖZÜ KAYSERİ'DE OLACAK
U-20 Dünya Kupası'na sayılı günler kala hazırlıklar sürerken Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, açılış maçının oynanacağı Kadir Has Stadı'nda çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir toplantı yaptı.

Toplantı öncesi bir açıklama yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, U-20 Dünya Kupası maçlarının bir ayağının Kayseri'de gerçekleşmesinin şehre faydalarından söz ederek "7 vilayette 6 grup halinde yapılacak bu maçlara toplam, 24 takım katılıyor. Bu vesile ile ülkemizin, ilimizin, insanımızın tanıtımı açısından bu organizasyonun güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Tabi Kayseri, son yıllarda Erciyes'te kış turizminin geliştirilmesi adına yapılan hizmetlerle, yine sahip olduğu zengin kültür mirasıyla buraya gelen konukların ilgisini çekecek. Bu anlamda şehrimizin tanıtımı adına önemli bir imkanı yakaladığımızı düşünüyorum. 21 Haziran tarihinde başlayan turnuvaya bütün Kayserilileri ve çevre illerden taraftarları bekliyoruz" dedi.



"ADIMIZI DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de açıklamasında Kayseri'nin dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini kaydederek "Hatırlanacağı üzere daha önce de Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağı Kayseri'de yapılmıştı. Çok önemli ülkelerden konuklar, şehrimize gelmişlerdi. Basketbol severlerin büyük bir kısmı Kayseri'nin ismini ilk defa o zaman duymuştu ve evs ahipliğimizden çok memnun kalmışlardı" dedi. U-20 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği konusunda tüm Kayseri halkına önemli sorumluluklar düştüğünü de kaydeden Başkan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti: "Yine dünyanın değişik ülkelerinden buraya maçlar için gelenler olacak. Sadece futbolcular değil, binlerce gazeteci şehrimize gelecek. Bu konuklar, maçları izledikleri gibi Kayseri'yi gezecekler ve daha sonra da gidip ülkelerinde şehrimizi anlatacaklar. Kayseri'yi yazacaklar. Şimdi bize yine bir sınav düşüyor. Bu misarfirlerimize en iyi şekilde ev sahipliği yapmalıyız. Oturduklarına, kalktıklarına, yediklerine, içtiklerine, giyindiklerine, hal ve hareketlerine asla karışmamalıyız. Onların kendi yaşantılarına saygı duymak bizim görevimiz. Ev sahipliği için gerekli özeni, hoşgörüyü, güler yüzlü sevecen tavrımızı gösterelim. Bu, Kayseri'nin müthiş bir tanıtımı olacak. İlk maçın Kayseri'de olması da bizim için bir avantaj. İnşallah 15 gün boyunca burada güzel maçlar oynanacak. Kayserili tüm hemşehrilerimizi bu maçlara davet ediyoruz.

"KANKİ VE BODDİ EL ELE

Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün ve Başkan Özhaseki, U-20 Dünya Kupası'nın maskotu Kanki ve Harikalar Diyarı'nın maskotu Boddi ile bir araya gelerek basına poz verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39