• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

ECZACI ODASINDAN KANSER İLAÇLARININ ECZANELERDE SATILMAMASINA TEPKİ

ECZACI ODASINDAN KANSER İLAÇLARININ ECZANELERDE SATILMAMASINA TEPKİ
- KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI OĞUZHAN ULUTAŞ:

 Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, kanser ilaçlarının 1 Temmuz'dan itibaren eczanelerde satılmayacağına ilişkin olarak, uygulamanın hasta sağlığını hiçe sayan bir uygulama olduğunu söyleyerek, "Bu uygulama ilaç güvenliğini de tehlikeye atıyor" dedi. 
Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık uygulama tebliğinde Nisan ayının 21’inde bir değişiklik yapıldı. Oradaki ifadede ‘Sağlık Bakanlığı’na bağlı hizmet sunucularında yazılan kanser hastalarına ait reçeteler artık hastane tarafından verilecek’ şeklinde bir değişikliğe gitti. Bunun da başlangıç tarihini 1 Temmuz olarak belirledi. Kayseri için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde yazılan reçetelerin yatan hasta şeklinde yazılmasını ve hastaların yatışının yapılarak hastanenin içerisinde bulunan eczaneden de ilaçların alınarak hastalara bu ilaçların uygulanmasını ifade ediyor" dedi.
Uygulamanın şuan için Erciyes Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde yazılan reçeteler için geçerli olmadığını söyleyen Ulutaş, "Aynı zamanda yine hastane tarafından temin edilemeyen ilaçların reçeteleri, bugüne kadar raporlu ve normalden ayaktan şeklinde reçete çıkıyordu. Bu değişikliğin eczaneler üzerine direk bir yaptırımı yok. ‘Siz bu reçeteyi verirseniz, ben bu reçeteyi ödemeyeceğim’ şeklinde değil. Eğer bu ilaç hastanenin eczanesinde mevcut değilse, yatan hasta reçetesi şeklinde yazılacak ve bu reçetelerimiz eczaneler tarafından yatan hasta şeklinde karşılanmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Uygulamanın ilaç güvenliğini de tehlikeye düşürdüğünün altını çizen Ulutaş, şunları söyledi:
"Biz bu uygulamayı ‘eski SSK eczanelerine geri dönüş mü başlıyor?’ şeklinde söylemiştik. Bize göre bu uygulama hasta sağlığını hiçe sayan bir uygulamadır. Bu uygulamada ne kadar kaliteli bir hizmet alabileceğiniz, lazım olan ilaçların reçete ile tedarik edilip edilemeyeceği gibi soru işaretlerinin giderildiği söylenemez. Aynı zaman da bu uygulama ilaç güvenliğini de tehlikeye atıyor" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39