• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılması uygulaması

Eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılması uygulaması
ECZACILARDAN İKİNCİ ECZACI ÇALIŞTIRILMASI UYGULAMASINA DESTEK.

12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, eczanelerde ikinci eczacı çalıştırılması uygulamasını desteklediklerini bildirdi. 


"İkinci eczacı olayı 2012 yılındaki kanun değişikliği ile ilk defa gündeme geldi" diyen 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, "O dönemde sağlık bakanımız Recep aktaydı. Uygulamayla alakalı biraz gecikmeye oldu sonra durdurmaya gitti, bekletildi. 2015 yönetmeliğimizin çıkması ile beraber, 2015 yılından itibaren bu konu tekrar sağlık bakanımızla konuşulmaya başlandı" ifadesinde bulundu.

 

 

KAYSERİNEWS.COM--YAZ--GOOGLE'DAN-GÜNLÜK KAYSERİ'DE YAŞANANLARI TAKİP..EDEBİLİRSİNİZ.

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Ulutaş, "2012 yılında çıkan halinde biraz değişiklik yapıldı. Bu değişikliğin eczanelerde bu yıl itibari ile uygulanacağı bildirildi. İçerik şu, ikinci eczacı eğer bir eczane yılda 3 milyon TL’den fazla ciro yapıyorsa yada 80 bin reçetenin üstünde reçete yapıyor ise yani ikisinden birini aşması halinde hem eczacı istihdamının desteklenmesi hem oraya gelen hastalara güzel bir hizmet vermesi hem de eczanenin boş kalmamasını sağlamak için yasa ikinci eczacı istiyor" diyerek şunları söyledi:
"Bunu uygulaması da şu şekilde yapılacak, her sene Nisan ayında maliye tarafından onayın da yıllık satış hasılatları belirleniyor. Martın sonunda belli oluyor ve her eczacı maliyede formu doldurarak alıyor ciro kağıtlarını. Biz bunu sosyal güvenlik kurumuna da veriyoruz. Artık kontrolü İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmak üzere biz ilaç takip sistemine bu ciro bilgilerini gireceğiz. Girdiğimiz ciro bilgilerini sağlık müdürlüğü kontrol edecek. Aynı zamanda medula’da reçete sayısını isteyip kontrol edecek. Daha sonra ikinci eczacı çalıştırma zorunluluğu olanlara bir ay süre verecek ve ikici bir eczacı almasını isteyecek. Eczane ikinci eczacıya almasa uyarıldıktan sonra ruhsat iptaline kadar gidebilir bu. Aslında güzel bir uygulama, istihdam anlamında çok büyük faydalar sağlamayacaktır ama yoğun bir eczanede hastaların eczacıyla muhatap olmasını, görüşmesini sağlar."
Ulutaş, "Ekonomik olarak sürdüre bilir olduğu müddetçe ben destekliyorum ama eczacı ekonomik anlamda ciddi bir yüktür. Aslında cirolar yüksekse karşılana bileceğini düşünüyorum. 2012 yılından beri söyleniyor konuşuluyor ama ilk defa bu sene uygulanacak. Biz kayseri eczacıları olarak sağlık müdürlüğünün istemiş olduğu ciro kağıtlarını teslim ettik. İlaç takip sistemine de aktardık cirolarımızı. Bildiğim kadarıyla bölgemizde bu şekilde olan iki tane eczane tespit edildi. Sağlık bakanlığımızda bunlara süre verdi ve eczacılarımız en yakın zamanda ikinci eczacıyı işe alacaklardır. Bu tür uygulamaların artması gerekir ama tabi ekonomik uygun olduğu sürece." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39