• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Eğitim-Bir-Sen Kasım Ayı İl Divan Toplantısı Akkışla’da Yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kasım Ayı İl Divan Toplantısı Akkışla’da Yapıldı.
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Kasım ayı il divan toplantısı şube başkanı ve şube yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Akkışla ilçesinde gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın KALKAN, “pazar günü sabahın erken saatinde 80 Km. yol kat ederek ve hiçbir maddi karşılığı olmadan bu toplantıya katılmak bir gönül işidir ve büyük bir fedakârlıktır. Hepinize hoş geldiniz diyorum, çok teşekkür ediyorum. Biz ideolojik ve taraf sendikacılığı yapmıyoruz bunu en güzel örneği yetkiyi uzun ve zor mücadele sonucu ancak 2011 yılında almamızdır. Provokasyoncu sendikalar yetkiyi hep bizim kullandığımız gibi bir algı oluşturmaya çalışarak kendi başarısızlıklarını bize mal etmeye çalışmaktadır. Biz yetkiyi ilk kez 2011 yılında kullandık, birçok kazanım elde ettik ancak 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıkan ve öğretmen ve öğretim elamanlarının mağduriyetinin giderilmesi için mücadele ettiğimiz ek ödemeyi alamadık. Özlük ve özgürlük mücadelemiz devam etmektedir. Daha önce 5 yıl yetki kullanan KESK’in ve 4 yıl yetki kullanan Kamu-Sen’in bize başarısız diyebilmeleri için bizimde 4–5 yıl yetkiyi kullanmamız gerekir. Ek ödeme alamadığımız için üye kaybımız oldu ancak hep beraber çalışarak ve gerçekleri eğitim çalışanı arkadaşlara anlatarak büyümeye devam edeceğiz. Eğer darbelere son verilecekse, özgürlükler geliştirilecekse, mazlumların mağduriyetleri giderilecekse yetkinin sendikamızda olması gerekir. Çünkü toplu sözleşme masasında yetkili olan sendikanın görüşleri konuşulur, gündemi o belirler.

Şu an Memur-Sen 12 iş kolundan 11’inde yetkili, az sayı farkı ile alamadığımız kültür iş kolunda da yetkiyi alırsak bütün iş kollarında yetkiyi almış olacağız. Bizim önceliğimiz kendi iş kolumuzda sayı farkını açarak masaya daha güçlü olarak oturmaktır. Bunu da hep beraber aynı gayretle çalışarak hep birlikte başaracağız inşallah” dedi.
Akkışla ilçe başkanı Süleyman Nahit, “Bütün arkadaşlarımıza ilçemize hoş geldiniz diyorum. İlçemizde 90 eğitim çalışanından yaklaşık yarısı bizim üyemizdir. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum, hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Şube mali sekreteri Abudder Elbey yeni mali mevzuat hakkında açıklamalarda bulundu ve
işlemlerin titizlikle takip edilmesi gerektiğini belirtti.
Basın yayın şube sekreteri Mustafa Kurban haber ve yorum sitelerinde bazı aracı kişilerin
birçok hesap açarak kendi görüşlerinin çok sayıda kişi tarafından paylaşılıyormuş gibi manüplasyon yaptığını ifade ederek “Bu durum kamuoyu oluşturmada oldukça önemli, bu sebeple haber ve yorum sitelerine girerek görüşlerimizi yazmalıyız” dedi.
Katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesinden ve gerekli açıklamaların yapılmasından sonra iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi
Basın Yayın Sekreterliği
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39