• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN:

EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN:
“DARBECİLER PARDON DİYEREK KURTULMAMALIDIR”
Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 28 Şubat Postmodern Darbe’nin 16. yıldönümüne yönelik bir açıklama yaptı. Kalkan açıklamasında, “Darbeciler pardon diyerek kurtulmamalıdır” dedi.
Sendika binasında bir basın açıklaması yapan Eğtim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, “28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçen ‘Postmodern Darbe’nin, üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen, açtığı tahribat ne yazık ki telafi edilememiştir” diye konuştu.
28 Şubat’ın milletin hafızasında kaldığını söyleyen Kalkan, “TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon raporunun tespitine göre millete 381 milyar dolarlık bedel ödeten, oluşturduğu etki nedeniyle kamu açıkları marifetiyle devlete 7 yılda 75 milyar dolar faiz yükü getiren 28 Şubat’ın sermayeyi hizaya getirmek için esnafa ve iş adamlarına uyguladığı baskı ve yıldırmalar, inancı dolayısıyla bazı kamu çalışanlarına yaptığı zulümler milletimizin hafızasında hâlâ tazeliğini korumaktadır” dedi.
Kalkan, “Dönemin hükümetini istifaya zorlayan, yargıya müdahale eden, tüm toplumu denetim altına almaya çalışan, kamu kaynaklarını hortumlayan, temel hak ve özgürlükleri ihlal ederek, hukuku çiğneyerek yaptıkları fişlemeler ve dışlamalarla binlerce insanın hayatını zehir eden darbeciler ve suç ortaklarının millete ödettiği bedellerin unutulması asla mümkün değildir” ifadelerinde bulundu.
Kalkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün gelinen noktada katsayı engeli ve üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması, kesintisiz eğitimden kesintili eğitime geçiş, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, Kur’an eğitimine yaş sınırının kaldırılması, inancı dolayısıyla YAŞ kararları ile meslekten ihraç edilenlerin ve kamu kurum ve kuruluşlarından atılanların haklarının iadesi gibi önemli adımlar atılmış ve bin yıl sürecek denilen darbenin izleri 16 yıl içerisinde önemli ölçüde temizlenmeye çalışılmıştır. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak demokrasinin üzerindeki vesayet gölgesinin tam olarak kalkması, hak, hukuk ve adaletin yeniden tesis edilmesi ve yaşanabilir bir Türkiye için her zaman elimizi taşın altına koyduk.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39