• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN'DAN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN'DAN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI
EĞİTİM-BİR-SEN KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AYDIN KALKAN'IN 2016'DA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI:

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle, Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek.

Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi Eylül ayı genişletilmiş il divan toplantısı yapıldı.

WWW.KAYSERİNEWS.COM KAYSERİ'DE YAŞANAN GÜNLÜK OLAYLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Eğitim Bir Sen şube müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, 1 Eylül’de başlayan yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitimcilere hayırlı olması dileklerinde bulundu. Eğitim Bir Sen’in girişimleriyle, öğretmenlerin seminer çalışmalarına arzu ettikleri okullarda katılabildiklerini belirten Aydın Kalkan, 17-25 Aralık sürecinden sonra yapılan okul müdürü değişikliklerinin eğitim kalitesini artırdığını savundu. Aydın Kalkan, söz konusu başarı artışına dair, 2015 ÖSYS’de ilde gerçekleşen şu istatistiki bilgiler paylaştı:

14212034_1211649238856986_8575376154708080179_n.jpg
YGS genel sıralama Kayseri Türkiye 2.si, YGS-1 sıralamasında Kayseri Türkiye 6.sı, YGS-2 sıralamasında Kayseri Türkiye 5.si, YGS-3 sıralamasında Kayseri Türkiye 2.si, YGS-4 sıralamasında Kayseri Türkiye 3.sü, YGS-5 sıralamasında Kayseri Türkiye 2.si, YGS-6 sıralamasında Kayseri Türkiye 4.sü.


“POLİSLERE VERİLEN BAŞÖRTÜSÜ TAKMA SERBESTİSİ ASKERLERE DE VERİLSİN”


Gündemi de değerlendiren Aydın Kalkan, sendika olarak, 2013 yılından beri yürüttükleri serbest kıyafet uygulamasının getirilmesi için çalışmalarının ve taleplerinin devam ettiğini söyledi.

Polislere getirilen başörtüsü serbestisinin askerlere de getirilmesi gerektiğini dile getiren Aydın Kalkan, “İnsanların kıyafetleriyle uğraşmak yerine fikirleriyle, ülkelerine bağlılıklarıyla, vatan ve millet sevgisiyle uğraşmak daha önemlidir diye düşünmekteyiz. Zira 15 Temmuz darbe girişiminde silah çekenlerin hiçbiri başörtülü değildi.

Kılık kıyafet yönetmeliğine tam uyan, görünüşte makbul insanlardı fakat niyetleri ve eylemleriyle vatan millet düşmanı oldukları ortaya çıkmıştır. Demek ki asıl tehlike mütedeyyin insanlar ve başörtüsü değil takiyye yapan kripto hain vatan hainleridir.” diye konuştu.


“ASKERİ HASTANELERİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVRİ YERİNDE BİR KARARDIR”


15 Temmuz darbe girişiminden sonra İstanbul GATA Hastanesinin Sağlık Bakanlığına bağlanmış olmasını da doğru bir karar olarak değerlendire Aydın Kalkan, sendika olarak, demokrasi nöbetlerine verdikleri destekleri Doğu’daki huzur nöbetlerine de verdiklerini kaydetti.


“ÖĞRETMENLER DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA ZOR ŞARTLARDA”


Öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da zor şartlarda görevlerini yerine getirdiklerine değinen Aydın Kalkan, “Eğitim camiası olarak, görevi başında işini yapmaya çalışırken bölücü terör örgütü PKK ve diğer örgütlerin saldırıları sonucu onlarca şehit vermiştir. Yine geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin içinde bulunduğu sivil araca teröristlerce ateş açılmış ve bir öğretmenimiz yaralanmıştır.

Bu terör saldırıları bizlerin vatan ve görev aşkını engellemeyecektir. Devletimizden beklentimiz terörün bitirilmesi, gerekli tedbirlerin alınması, bölgede çalışan kamu görevlilerinin güvenliğinin sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı. öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu’da barınma sıkıntısı çektiğini vurgulayan Aydın Kalkan, Milli Eğitim Bakanlığının sorunu acilen çözmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39