• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi 2014 Yılı Eğitim Liderleri Toplantısı Yaptı

Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi 2014 Yılı Eğitim Liderleri Toplantısı Yaptı
Eğitim-Bir-Sen Kayseri şubesi 2014 yılı eğitim liderleri toplantısını bir restaurantta yaptı.

t16.jpgt14.jpgt13-001.jpgToplantıya Kayseri milletvekili Yaşar Karayel, Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, İl milli eğitim müdürü Bilal Yılmaz, Melikgazi Belediye başkan yardımcısı Yüksel Kahraman, İlçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, sendika başkanları ile Eğitim-Bir-Sen üyesi okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. 615 kişinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı yapan şube başkanı Aydın Kalkan, Sendikaların kaldırım taşı, esnafın camı ve milletin arabaları ile hiç sorunları olmadığın belirterek şunları söyledi. “ Kavga zemininde yürütülen rekabet yerine rekabet zemininde hizmeti seçtik. Hakkımızı da haddimizi de iyi biliyoruz. 1992 yılında erdemli bir hareket olarak iyilikleri önerecek, kötülükleri önleyeceğiz diye yola çıktık. Niyet hayırdı, akıbette hayır oldu. Bu gün 270 üye ile ülkemizin en büyük sendikasıyız. Üyeyi, ülkeyi, insanı ve islamı ilgilendiren her şeyde tarafız”.

Dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Aydın Kalkan, bize Arakanla, Suriye ile Filistinle ne işiniz var diyorlar. Biz merkeze insanı koyan sendikayız. Bunu soranlar bizden insanlık dersi alıyorlar. İnsan her yerde her zaman insandır.  Ülke ve insanlık kaybediyorsa bizim kazanmamız söz konusu olamaz. İşte erdemli olmak budur”.

17 Aralık küresel operasyonunun bir yolsuzluk operasyonu olmadığını belirten Kalkan, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı. “her bir buçuk yılda bir hükümet değişiyor, her on yılda bir darbe yapılıyordu. Son on iki yılda darbe olmayıp ülke kalkınmaya başlayınca 28 provası, parti kapatma davası, e-muhtıra, 7 Şubat hakan fidan operasyonu gezi parkı provokasyonu yapıldı. Bunlar neyse 17 Aralık ta aynı şey. Yani küresel bir operasyondur. Ne yazık ki bunları yapanların içinde Kamu-sen, Kesk, Disk gibi sendikalarda vardır. Biz bunların hepsinin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz”.

Son iki yıldır yetkili sendika olduklarını söyleyen Kalkan, Bu iki yılda birçok kazanım elde ettiklerini, daha önce 5 ve 4 yıl yetki kullanan sendikaların hiçbir hak edemediklerini ve şimdi de karalama kampanyaları düzenlediklerini belirterek “ Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan “hakkı hayata hakim kılmak için” yaptığımız söylerken genel başkanımız Ahmet Gündoğdu da “Vesayeti deşifre etmek için sendikacılık yapıyoruz diye ekliyor. İşte bizim sendikacılığımız budur”. diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki, göreve geldikleri zamanki Kayseri ile şimdiki Kayseri arasındaki farkları ve yapacakları projeleri açıkladı.

Kayseri milletvekili Yaşar Karayel yaptığı konuşmada Türkiye’de iktidarları döneminde çok büyük hizmetler yaptıklarını belirterek, “ Şu an dünyada ayakta durabilen tek Müslüman ülke Türkiye bunu çekemeyen uluslar arası güçler yerli işbirlikçiler ile ülkemizin önünü kesmek istiyor. Bu son operasyonlarda bunlardadır. Biz de sizlerin desteği ile milletimizin desteği ile yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Özhaseki ve Melikgazi Belediye başkan yardımcısı Yüksel Kahraman’ plaket verilmesi, üyelerin görüş ve önerilerinin dinlenmesi ile program sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39