• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

EĞİTİM-BİR-SEN VE MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU:

EĞİTİM-BİR-SEN VE MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU:
"AHMET NECDET SEZER’İN İKİ DOĞRUSUNDAN BİRİ, GÖREV SÜRESİNİN BİTTİĞİ GÜNDÜ” “BİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLARAK HER TÜRLÜ SAVAŞA KARŞIYIZ” “PKK, ERGENEKON, JİTEM VE KCK’YA DA 'HAYIR' DİYORUZ”
Eğitim-Bir-Sen istişare toplantısına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i bozuk saate benzeterek, “Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterirmiş. Ahmet Necdet Sezer’in iki doğrusu var. Biri 28 Şubat akabinde 41 bin devlet memurunun işten atılmasına dair kararnameyi veto etmesi, diğeri de görev süresinin bittiği gün” dedi.
Kayseri’de gerçekleştirilen toplantıya Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan ve çok sayıda Eğitim-Bir-Sen üyesi katıldı.
Toplantıda konuşan Gündoğdu, dünyadaki gelişmeler görülmeden ve küreselleşme göz ardı edilerek sendikacılık yapılamayacağına dikkat çekerek, “Küresel sorunlar var ve bu sorunlar insanlık ailesini tedirgin etmeyi sürdürüyorsa sen küresel çözümün paydaşı olarak çözümden yana tavrını, gücünü, kudretini ve örgütün oranında yerini alarak ortaya koymak zorundasın” dedi.
Gündoğdu ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmi ile ilgili olarak da, “Bugün dünyanın süper güçlerinden birisi Amerika'da bir film vizyona giriyor. Filmde Peygamber Efendimize hakaret bariz bir şekilde yer alıyor. Filmin senaryosunu yazıp çevirenler ya Hristiyan ya da Yahudi. Halbuki Hz. İsa ve Hz. Musa hayatta olsaydı en sevgili kardeşlerine dil uzatılmasına asla müsaade etmezdi” şeklinde konuştu.

“ORTA DOĞU'DA BİR SAVAŞA İZİN VEREMEYİZ”
Gündoğdu Türkiye’nin Orta Doğu’da savaşa girmesinin zayıflatıcı güç olduğunu vurguladı ve Türkiye’deki tüm STK’lar gibi kendilerinin de savaşa karşı olduklarını belirtti. Gündoğdu şöyle konuştu:
“Suriye'de iştahı kabaran ulusal güçler eğer Irak'a girdikleri gibi Suriye'ye girer ve çıkarlarsa 50 yıl geçim kaynaklarını elde etmiş olurlar. Etrafındaki ülkeleri perişan ederlerse stratejik olarak liderliğe soyunmuş Türkiye'yi de zayıflatmış olurlar. İçeriden PKK eliyle dışarıdan dış güçler eliyle açık söylüyorum biz sivil toplumuz, her türlü savaşa karşıyız. Dün de Başbakanımız Suriye Başkanı ile samimi iken onun Alevi olduğunu hiç söylemeyenler bugün Alevilik-Sünnilik üzerinden bir başka senaryo peşindeyse biz önce Hz. Ali Efendimizin deyimiyle, 'İnsanlar ya senin dinde kardeşin ya da hilkatte eşin' diyorsa ırkçılığa prim vermeden mezhep tartışmalarına, çekişmelerine asla kapı aralamadan kardeşler topluluğu olarak Orta Doğu'da bir savaşa müsaade etmemek zorundayız. Çünkü biz biliyoruz ki kainatta ilk ırkçı şeytandır. Ham maddede kalite arayarak ateş ve toprak kalitesi benzetmesi mukayesesiyle Allah'a şirk koşmuştur. Biz şeytandan da, kabilden de, bugün kardeş sendikacılığı yapanlardan da, kardeş siyaseti yapanlardan da uzak durmak zorundayız. Allah'a hamdolsun uzağız.”

“ERGENEKON İLE PKK’NIN BİRBİRİNDEN FARKI YOK”
Ergenekon ile PKK’nın birbirinden farkı olmadığına da değinen Gündoğdu, Silivri’ye selam gönderenlerle İmralı’ya selam gönderenlerin anlayışının aynı olduğunu savundu. Gündoğdu, “Bir PKK belası var, bir de her gün tırmanan şiddet belası var. Ergenekon’la PKK’nın aslında birbirinden farkı yok. Birisi derin devlet adına, çukur devlet adına öldürmekten zevk alıyor, birisi de devleti yok etmek için ama silah tüccarları ile bir araya gelebiliyorlar. Bu esasen siyasette ve sendikacılıkta kendini gösteriyor. 12 Eylül Referandumu'nda 'referanduma evet' diyenlerle 'hayır' diyenlere bakın, bugün İmralı’ya selam çakanlarla Silivri’ye selam gönderenlere bakın, esasen onların misyonu da aynı anlayışı da aynı. Nusrettin Hoca’ya, 'hocam kişi vefat ettiğinde tabutta onu taşırken neresinde olmak gerek?' diyorlar. 'İçinde olmayın da neresinde olursanız' olun diyor. Biz de ne Silivri’de ne de İmralı’da, daha açık ifade ile söylüyorum, PKK’ya da, Ergenekon’a da, JİTEM’e de, KCK’ya da hayır diyoruz. Hepsine eşit uzaklıktayız. Millet de inşallah sonuna kadar onlardan uzak olacaktır” diye konuştu.

“GÜNEŞE EVET AMA IŞIĞINA HAYIR”
Gündoğdu Sendika Yasası ile ilgili olarak ise şu şekilde konuştu:
“İşçi sendikacılığına bakarsak yüzde 90’ı memur olduğumuz mükemmel bir yasa çıkardık. Olması gerekene bakarsak iktidar, toplu sözleşme hakkını verirken demokrasiye de 'evet' diyor ama toplu sözleşme masasındaki yaklaşımlara bakınca kullanımına dayanamıyoruz. Yani güneşe evet ama ışığına hayır. 28 Şubat sürecinin akabinde de 41 bin devlet memurunun memuriyetten atılması için bugünkü hükümet bir kararname hazırlayarak o günkü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e götürmüştü. Sağ olsun onun da, bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterirmiş, iki doğrusundan birisi o yasayı veto etmesi, ikinci doğrusu da görev süresinin bittiği gündü” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39