• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

EĞİTİM - BİR - SEN’DEN BORDRO YAKMA EYLEMİ

EĞİTİM - BİR - SEN’DEN BORDRO YAKMA EYLEMİ
EĞİTİM - BİR - SEN’DEN’ BODRO YAKMA EYLEMİ EĞİTİM BİR - SEN KAYSERİ ŞUBESİ BAŞKANI AYDIN KALKAN: “BİR HAFA BOYUNCA DERSLERE ‘EĞİTİM ÇALIŞANIYIZ İNSANCA YAŞAM İÇİN HAKKIMIZI İSTİYORUZ’ YAZAN KOKARTLARLA GİRECEĞİZ”
Bir-Sen üyeleri emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle maaş bordolarını yaktı.

Cumhuriyet meydanında toplanan Memur - Sen konfederasyonuna bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim- Bir - Sen) ‘Eşit işe eşit ücret’ düzenlemesini protesto etmek için maaş bordolarını yaktı. Basın açıklaması yapan Eğitim - Bir- Sen Kayseri Şubesi Başkanı Aydın Kalkan, “Eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde ‘Sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız’ diyen hükümet yetkililerine, biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için buradayız. Eşit işe eşit ücret düzenlemesinden sonra herkesin eşit ama bazılarının daha eşit olduğunu gördük. Bizler eğitim çalışanları olarak eşitler içinde daha eşitlik adına ayrıcalık talep etmek için buraya toplanmadık. Kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutularak dengesinin bozulduğunu söylemek için toplandık. Eğitim çalışanları olarak gelir dağılımında adaleti sağlayın, sözde ve özde kamu çalışanı ayırımına son verin, patronlara milyon dolarlık merhamet gösterirken, eğitim çalışanına gelince sefalet ücretini reva görüp ‘al bunu merhem et’ uygulamasından vazgeçin demek için toplandık” diye konuştu.




Mart ayı enflasyon rakamlarına değinen Kalkan, “Mart ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de 10.45’i bulmuş, 2012 yılında kullanılan maktu harçların arttırılmasında yeniden değerleme oranı 10.26’ya yükselmiş, sadece Mart ayında evlerde kullanılan elektriğe yüzde 9.26, doğalgaz fiyatına yüzde 18.70 zam yapılmıştır. Yapılan zamlarla akaryakıtın litre fiyatının geldiği noktayı açıklamaya bile gerek yok. Eğitim çalışanları olarak 19 aydır yasamızı bekledik. Bir gecede adrese teslim sipariş yasalar çıkarırken 2.5 milyon kamu çalışanını ve 1.8 milyon kamu emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme yasasında ‘yoran hükümet’ oldunuz. Masada ortamı geren değil, eğitim çalışanlarının hakkını veren hükümet olmalısınız diye haykırmak için buradayız” şeklinde konuştu.

İstekleri olduklarını belirten Kalkan, “Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanlarına 50 puan artış yapılmasını, yani 314 TL ek ödeme verilerek ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini, eğitimcinin hak ettiği ekonomik seviyeye çıkarılmasını bekliyoruz. Her şey zamlanırken ek ders birim ücreti 7.82 lirada kalmıştır. 2 yıl önce 18. Milli Eğitim Şurası’nda ek ders birim ücretinin 12 TL olması kararlaştırılmıştı. Günümüz artları dikkate alınarak ek ders birim ücretinin 15 TL’ye çıkarılmasını ve ek ders esaslarının değiştirilerek adaletli bir dağılımın ortaya konulmasını bekliyoruz” dedi.
Emeklerinin karşılığını istediklerini belirten Kalkan, “Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor diyenlere, eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren bir hafta boyunca derslere ‘Eğitim çalışanıyız, insanca yaşam için hakkımızı istiyoruz’ yazan kokartlarla gireceğiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39