• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Eğitim Hakkı engellenemez

Eğitim Hakkı engellenemez
MAZLUMDER İNSAN HAKLARINI ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR
MAZLUMDER Kayseri şubesinin insan hakları bilincini artırmak amacıyla üyelerine ve talep eden vatandaşlara yönelik insan hakları bilinci seminerleri devam ediyor.
Her hafta ayrı bir insan hakkı konusunun anlatılıp katılımcıların sorularına cevapların verildiği seminerlerde geçen haftanın seminer konusu “İnsanın Eğitim Hakkı ve Eğitim Hakkının Önündeki Engeller “ idi. Konuşmacı ise eğitimci yazar Mehmet AYMAN’dı.
Konuşmasının başında ilahi ve beşeri hukukta hak kavramı konusunda bilgiler veren Mehmet AYMAN, geçmişten bugüne her toplum ve devlette hak kavramının dikkate alındığını, insanların haklarını kullanabilmek için hür olmaları gerektiğini, hürriyeti olmayanların (Esir ve Köleler) haklarını kullanmalarının emri altında yaşadıkları otoritenin insafına bağlı kaldığını söyledi.
Eğitim hakkının esir ve köle olmayan her insanın en doğal haklarından biri olduğunu belirten AYMAN, bu hakkın anayasalar ve kanunlarla güvence altına alındığını, darbe dönemleri ve despot yönetimler hariç insanların haklarına saygı duyan ve bunları güvenceye alan her toplum ve devlette rahatlıkla kullanılmasının mümkün olduğunu dile getiren Mehmet AYMAN, küçük yaşta olan çocukların alacağı eğitim konusunda anne ve babalarının karar verdiğini reşit olan insanların ise eğitimlerine kendilerinin karar verebileceğini dile getirdi.
Devletlerin, çocukların ve yetişkinlerin eğitimine karar vermesinin, düşünce ve inançtan dolayı eğitim hakkının önüne engeller koymasının beşeri hukukta da ilahi hukukta da yeri olmadığını dile getiren AYMAN, insanların eğitim hakkının her ne sebeple olursa olsun engellenmesinin büyük bir hukuk ihlali ve insana saygısızlık olduğunu dile getirdi.
2 saat kadar süren ve katılımcıların birbirinden ilginç sorularına eğitimci Mehmet AYMAN’ın verdiği cevaplarla canlı bir ortamda geçen MAZLUMDER’in eğitim hakkı konulu semineri sonunda katılımcılar sunum ve sorulara verilen cevaplardan memnun kaldıklarını dile getirerek konuşmacı Mehmet AYMAN’a ve MAZLUMDER yöneticilerine teşekkür edip programın devam etmesi temennisinde bulundular.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39