• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Eğitimci-Yazar Hacı Sarı:

Eğitimci-Yazar Hacı Sarı:
Yazarlar kişisel gelişimde batı mantığına karşı.

kayseri38-060.gif

Kayseri'deki 3. Kitap Fuarına katılan Eğitimci-Yazar Hacı Sarı, 'Çocuk Ruhu' isimli kitabı ile okuyucularla buluşurken, "Kişisel gelişim kitapları daha çok batı mantığı ile yazılıyor. Biz bu kitabımızda kendi kültürümüzden, milli ve manevi değerlerimizden bir şeyler katmaya çalıştık" dedi. 


3. Kitap Fuarında, kitapseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Eğitimci-Yazar Hacı Sarı, "Kayseri’nin düşünce ve fikir hayatında biz de karınca kararınca katkı sağlamaya çalışıyoruz. İkinci kitabımız Çocuk Ruhu ismini taşıyor. Çocuklarımız son zamanlarda popüler kültürün esiri olmuş durumda.

Okumayı çok fazla sevdiremiyoruz. Teknolojiye teslim olmuş durumdalar. Biz çocuklarımızı kendi değerlerimiz ve kültürlerimizle, çağın gerektirdiği özgüven ve teknolojiyi kullanarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukların bizim kalarak hayata hazırlanmalarını örnekler vererek bu kitabımda anlatmaya çalıştım” dedi.


Hacı Sarı, “Okuyucularımızın ilgisi çok güzel. İki gündür buradayız fakat kitaplarımız tükenmek üzere. Kişisel gelişim kitapları daha çok batı mantığı ile yazılıyor. Ama biz burada milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkararak bu şekilde bir kişisel gelişim kitabı yazmaya çalıştık. Bu özelliğinden dolayı farklı bir yapısı var. Okuyucuların ilgisi gayet güzel” ifadesinde bulundu.


Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Yusuf Yeşilkaya ise, “Özellikle insanların yaşamlarında kaliteli farkındalıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu seminerler ve kişisel gelişim konferansları ile ve kitaplarla yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken özellikle insanların hayatında her gün gördüğümüz olaylarla ilgili bir fark olsun istiyoruz. Özelikle kişisel gelişim kitaplarında bunu yapmaya çalışıyoruz.

Kişisel gelişimde özellikle Türkiye’de, daha çok ABD ve Avrupa kaynaklı, kopyala yapıştır tarzında yapılıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. ABD ve Avrupa’nın kültürü ile bizim değerlerimiz çok çok farklı. Bizim insanımıza kendi kültürümüze göre ve kendi inancımıza göre olsun istiyoruz. Son kitabımız Adı Aşk Olsun aile romanımız. Verilen seminerlerin bir de kitabını yazmamızı istediler. Biz bunu bir roman kurgusuyla yapmak istedik. İnsanlar bu kitapta kendi ailelerini kendi eşlerini, babalarını buluyorlar” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39