• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Eğitime barikat engeli!

Eğitime barikat engeli!
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 5 mahallede bulunan 11 okul, teröristlerce kurulan barikatlar yüzünden eğitim ve öğretime başlayamadı.

İl Valisi Ömer Faruk Koçak, çeşitli baskı ve engellemeler ile hendek kazmalarla eğitimi de engellemeye çalışan terör örgütlerine izin vermeyeceklerini belirtti. 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir, Dicle ve Barış Mahallelerinde bulunan 11 okulda eğitim gören öğrenciler, teröristlerin kurduğu barikatlar yüzünden eğitim ve öğretime başlayamadı. Gazi Paşa Ortaokulu, Gazi Paşa İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Bülent Tekdemir İlkokulu, Bülent Tekdemir Ortaokulu, Fatih Sultan İlkokulu, Fatih Sultan Ortaokulu, Yavuz Selim İlkokulu, Merkez Ortaokulu, Nusaybin İmam Hatip Ortaokulu ve Misak-ı Milli İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrenciler, barikatlar yüzünden okullara gidemezken, sınıflar boş kaldı. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, bölgedeki saldırıların eğitim, sağlık ve ticaret başta olmak üzere hayatın bütün unsurlarına zarar verdiğini belirterek, terörün bir an önce ortadan kalkması ve vatandaşların eğitim başta olmak üzere bütün kamu hizmetlerini en iyi şekilde alabilmesi için faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti. Terörün başta insanların yaşam haklarını ellerinden aldığına, bunu yanında eğitim, ekonomi gibi hayatın bütün unsurlarını etkilediğine dikkat çeken Koçak, “Mardin'de de bölgemizde de vatandaşımız artık bu teröre yeter diyor. Terörle ilgili tavrını açıkça ortaya koyuyor. İnsanların eğitim görmesini daha kaliteli hayat sürmelerini engelleyen bu faaliyetlere de pirim vermemesi gayet tabiidir. Bundan dolayı da velilerimizi tebrik ediyorum. Çeşitli baskı ve engellemeler, hendek kazarak başka yollarla hayatın diğer yönlerinde olduğu gibi eğitimi de engellemeye çalışan terör örgütlerine biz elimizdeki bütün güçlerle kuvvetlerle engelleyeceğiz” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39