• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Elektrik borcu olan belediyeler ?

Elektrik borcu olan belediyeler ?
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik borcu biriken belediyelerin elektriği kesilecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı belediyelerinin elektrik borçları, bölgede faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ın hizmet vermesi açısından büyük sorun oluşturuyor. Bu nedenle DEDAŞ, önümüzdeki günlerde faaliyetlerine sürdürülebilir şekilde devam edebilmek amacıyla, borcu biriken belediyelerin elektriklerini kesecek.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) sözcüsü Gökay Üstün, bölgelerinde 109 belediyenin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti. Üstün, şirket olarak bedelini peşin ödeyerek aldıkları enerjiyi bölgede tüketicilere dağıttıklarını fakat tahakkuk eden faturaların tahsilatı noktasında ciddi sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Gökay Üstün, biriken borçların tahsil edilememesinden kaynaklı karşılaşılan sıkıntıları aşmak maksadıyla üzülerek de olsa borcu olan belediyelerin elektriklerini kesmeye başlayacaklarını aktardı.

DİYARBAKIR, ŞANLIURFA VE MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN DE ELEKTRİĞİ KESİLİYOR

DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ da aralarında Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyelerinin de bulunduğu bölgedeki belde belediyeleri dahil 109 belediyenin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını dile getirdi. Demirbağ, diğer taraftan bölgedeki köy içme sularının da DEDAŞ’a 49,4 milyon lira borcunun bulunduğunu sözlerine ekledi.

PEŞİN ALDIKLARI ELEKTRİĞİN BEDELİNİ ABONEDEN TAHSİL EDEMİYORLAR

DEDAŞ yetkilileri, şirket olarak elektrik bedelini kendilerinin peşin olarak ödediklerini, ancak bu elektriği belediye ve diğer kurumlara, vatandaşlara dağıttıklarında bedelini alamadıklarını, bu nedenle de son çare olarak şirket olarak borcu bulunan belediyelerin elektriklerini keseceklerini aktardı. Yetkililer, her hizmetin bir bedeli olduğunu fakat sunulan hizmetin bedelinin ödenmemesi halinde hizmet vermeye devam edemeyeceklerini de kaydetti. Şirket yetkileri, kendilerinin Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş.’tan (TETAŞ) her gün elektriği peşin olarak satın aldıklarını da vurguladı.

DEDAŞ sözcüsü Gökay Üstün, bütün bu nedenlerle borcu bulunan belediyelerin elektriğinin çok kısa zaman içerisinde kesilmeye başlanacağını kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39