• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Elitaş: Kılıçdaroğlu inkar ve çaresizlik içinde

Elitaş: Kılıçdaroğlu inkar ve çaresizlik içinde
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun ''Dersim konusunda özür yetmez'' sözüne cevap verdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''ailesinden, çevresinden, okuduklarından öğrendiği bütün doğruları inkar etmek ve bunlarla yüzleşememenin cesaretsizliği karşısında'' olduğunu söyledi.

TBMM'de TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun ''Dersim konusunda özür yetmez'' sözünün hatırlatılması üzerine, 'Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı başta olmak üzere tüm temsilcilerinin ne yaptıkları belli değil. Özellikle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun zihnindeki çok büyük şiddetteki deprem, yüreğinde yıllardır biriktirdiği Dersim ile ilgili hatıraları yerle bir etmiştir. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu; ailesinden, çevresinden, okuduklarından öğrendiği bütün doğruları inkar etmek ve bunlarla yüzleşememenin cesaretsizliği karşısındadır'' diye konuştu.

Dersim ile ilgili konunun CHP'nin kendi milletvekili tarafından dile getirildiğini ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir devlet adamına yakışır ciddiyetle o gün yaşanan acı hatıraları devlet adına Dersimli'lerden özür dileyerek sonlandırmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun önce CHP adına bu konuyla ilgili özür beyanını dile getirmek ilk görevidir, hem kendi ailesinden hem Dersimli'lerden, Tunceli'lerden hem de Türk dünyasına görevini yerine getirmelidir. Bizim tavsiyemiz bu. İçinden çıkamadıkları durumdan şu anda başkalarına topu atarak kurtulmaya çalışıyorlar. Tıpkı yemin krizinde kendilerinin düştüğü çukurdan AK Parti'nin çıkarması için uğraştıkları ve AK Parti'nin o dönemde yaptığı gayret gibi, 'Dersim krizinden bizi kurtarın' diye bize müracaat ediyorlar.''

Elitaş, ''Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, İstiklal mahkemelerinin de arşivlerinin açılması yönünde talebi oldu. Bu konuda AK Parti'nin bir çalışması var mı?'' sorusuna karşılık, ''AK Parti Grubunun bu şekilde bir çalışması yok. Sayın Başbakan Yardımcısı onu açıklamıştır, kendilerine sormak gerekir'' karşılığını verdi.

Bir gazetecinin ''Mal varlıklarının iadesi konusunda bir adım atılabilir mi? Prosedür ne şekilde işleyebilir? Bir yasa gerekir mi? Bir tazminat davası açılabilir mi?'' sorularına, bu konularda inceleme yapılması gerekiğini ifade eden Elitaş, ''Herhalde Sayın Kılıçdaroğlu bu konuyu ayaküstü konuştu. Biz onun gibi davranamayız. Biz çok sorumlu davranmak mecburiyetindeyiz. Bu konuyla ilgili gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra ne gerekiyorsa yapılır'' diye konuştu.

Elitaş, ''Özrün ötesine geçer mi?'' sorusuna karşılık ise Elitaş, ''Ötesi kana kan olacak hali yok. Yaşanmış bir hatıra var. Şu gerçeği görmemiz lazım; eskiden Dersim bir isyandı, ama şu anda gördük ki Dersim bir katliammış'' dedi.

AA
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39