• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Emekli promosyonlarında anlaşma yapıldı mı?

Emekli promosyonlarında anlaşma yapıldı mı?
Türk Emekli-Sen, Bayramdan önce verilmesi beklenilen emekliye banka promosyonu pazarlığında bir değişiklik olmadığını açıkladı.
Bunu duyan emekliler adeta çılgına döndüler. Emekli promosyonlarında anlaşma yapıldı mı?Türk Emekli Sen'den yapılan açıklamalarda bir gelişme olmadığını ve ellerimiz boş şeklinde açıklama yapt. Emekli promosyonlarında anl

Emekli promosyonlarında yine anlaşma çıkmadı. Türk Emekli-Sen, emeklilerin ellerinin yine boş kaldığını açıkladı

Türk Emekli-Sen, Bayramdan önce verilmesi beklenilen emekliye banka promosyonu pazarlığında bir arpa boyu yol alınamadığını belirtirken, “Bugüne kadar ardı arkası kesilmeyen, gündemden düşmeyen promosyon açıklamaları, olumlu bir sonuca ulaşmayınca emeklilerimizin bu bayramda elleri boş bırakılmıştır” açıklamasında bulundu.

Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan tarafından yapılan açıklamada, milyonlarca memur emeklisini ilgilendiren, emekliye banka promosyonu verilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bankalar arasında süren görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadığı belirtildi. Bayramdan önce verilmesi beklenilen emekliye banka promosyonu pazarlığında bir arpa boyu yol alınamadığı anlatılan açıklamada, “Bugüne kadar ardı arkası kesilmeyen, gündemden düşmeyen promosyon açıklamaları, olumlu bir sonuca ulaşmayınca emeklilerimizin bu bayramda elleri boş bırakılmıştır. Promosyonun en kısa zamanda ödenmesini vaat eden ve oyalama politikası izleyen Hükümet, bankalarla pazarlık için oturduğu masadan eli boş dönmüştür. Aylardır süren görüşmelerde, bankalardan promosyon olarak ne kadar miktarda ödeme yapılabileceğine dair net bir öneri dahi alınamamıştır. Malum sendika toplu sözleşme yapılırken gündemine dahi almadığı emeklilere banka promosyonu, konu gündemde yer almaya başladığından beri kendi lehine çevirmeye çalışarak, Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in de katkılarıyla toplu görüşmede memurlara ve emeklilere yaşattığı hezimeti unutturma ve kendini kurtarma operasyonu düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Ancak bu kurtarma operasyonu başarısızlıkla sonuçlanmış, emekliler bir kez daha sukut-u hayale uğratılmıştır. Malum sendikanın Toplu Sözleşmelerde masada Hükümetle aynı tarafta oturarak imzaladığı sıfır kazanımlı sözleşmeden sonra banka promosyonlarıyla tekrarladığı olumsuz tablo memur emeklisini yine zarara uğratmıştır. Devlet bankalarından birinin memur emeklileri ile alay eder gibi, yıllık 60-70 TL vermek istediklerini ancak bir maaş tutarında promosyon veremeyeceklerini dile getiren Çalışma Bakanı, özel bir bankanın kredi kartı kullanmaları halinde emeklilere 300 liralık puan verdiklerini unutuyor. Emekli maaşlarının yüzde 80’i devlet bankaları aracılığı ile ödeniyor. Bu bankalar çalışanlar için promosyon verebiliyorlarsa, aynı şartlarda maaş alan emeklilere promosyon ödemekten neden çekiniyorlar? Promosyon için bankalardan düşük bir ödeme önerisine göz yumulmamalı, en azından çalışanlara verilen aylık maaşının yüzde 60 miktarındaki yıllık promosyon baz alınarak, emeklilere de aynı oranda yıllık promosyon verilmelidir.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39