• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Emeklileri sevindirecek haber!

Emeklileri sevindirecek haber!
Hükümet intibak çalışmasında sona geldi.
Bakan Çelik, emekliler arasındaki maaş farkını giderecek intibak yasasını çıkaracaklarını açıkladı... Bakan Çelik, Maliye Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini belirterek önce tabloyu görüp sonra karar vereceklerini dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2.5 milyon emekliyi ilgilendiren intibak yasası için çalışma yaptıklarını belirterek verdikleri sözü yerine getireceklerini söyledi. Bakan Çelik, intibak konusunda sıkıntının 1981 -2000 yılları arasında emekli olanlarda yaşandığını belirterek, “2000 yılından sonra gelişme hızının (ekonomik büyümenin) yüksek olmasından dolayı maaşlar da yüksek. Eskileri nasıl tolere edebiliriz ona bakıyoruz” dedi. Herkesin durumunun farklı olduğunu ifade eden Çelik, “Maaş düşük ama nedenleri farklı. Kimisi sadece 3 bin 600 gün prim ödemiş sonra çalışmayı bırakıp yaştan emekli olmuş, kimisi daha uzun süre çalışmış. Bağ-Kur’lularda çok fazla problem yok. Esas problem SSK’lılarda yaşanıyor. 2000 öncesi emekli olan yaklaşık 2.5 milyon SSK’lı bu durumda. intibak konusunda halkımıza söz verdik onu yapacağız” diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİYE TAZMİNAT

Bakan Çelik, taşeron işçilerle ilgili olarak da kıdem tazminatı, sosyal haklar, fazla çalıştırılma ve örgütlenme gibi konularda da çözüm arayışı içinde olduklarını bildirdi. Çelik şunları söyledi: “Kıdem tazminatında ana sorun 11 ay çalıştırıldıktan sonra işten çıkartılan işçilerin kıdem tazminatını alamaması. Sadece kamuda 4426 taşeron firma var. Kıdem tazminatını sadece sendikalılar alabiliyor. Bu yıl kamuda toplu sözleşmeyi 230 bin işçiyle yaptık. Bu işçilerin kıdem tazminatı oluşturulacak Kıdem Tazminatı Fonu ile sağlanabilir. Ya da mevcut yasalarda da düzenleme yapılarak bunlara tazminat hakkı verilebilir. Alt yüklenici dediğimiz taşeron firmalarda işçiler fazla çalıştırılıyorlar sosyal haklardan yararlanamıyorlar örgütlenemiyorlar. Bütün bunlara çözüm için çalışıyoruz. Birine hay hay birine vay vay olabilir mi? Bu insanların haklarını nasıl koruyacaksınız. Burada taraf olursanız iş yapamazsınız. Her iki tarafı dinleyeceğiz, ortak noktayı bulacağız.”Türkiye
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39