• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 2013 Erken Emeklilikte Durum ne? Arseven açıklıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 2013 Erken Emeklilikte Durum ne? Arseven açıklıyor
Türkiye gündemine yerleştirdiği emeklilikte yaşa takılanlar meselesini sahiplenen medya organlarının sayısı hızla artıyor. Haberevet ile birlikte spothaber.com isimli internet haber portalı da konuya ilgi gösteriyor. Spothaber.com Serdar Arseven ile EYT konusunu görüştü.

İşte O önemli söyleşi:
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Emekli Olabilecek mi, Olamayacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için erken emeklilik var mı yok mu? Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakları olan emekliliği genel seçimden evvel alabilecekler mi alamayacaklar mı? Bu konuları en yakından takip eden gazeteci Serdar Arseven ile konuştuk. Gazeteci Serdar Arseven konunun ayrıntılarını spothaber'e anlattı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, memleketin en büyük mağdur gruplarından belki de en büyük mağdur grubu. Talepleri bazı çevreler tarafından "erken emeklilik" olarak nitelendirilen ve bu yanlış nitelendirmeden dolayı kamuoyu desteği bulmakta zorlanan emeklilikte yaşa takılanlar, sonunda çareyi sosyal medyada örgütlenmekte ve taleplerini meydanlarda dile getirmekte buldular. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Haziran ayının 9'un'da Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önündeki eylemleri ile seslerini duyurmaya çalışacaklar. Onlar böylesine önemli bir eyleme hazırlanırken, spot haber olarak konu hakkında en fazla makale kaleme alan, konuyu yakından takip eden, hatta Başbakan'a kadar taşıdığı problemin çözülmesi halinde en büyük katkıyı sağlayan gazeteci olarak tarihe geçecek olan Serdar Arseven ile konuştuk.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR HAK ETTİKLERİ EMEKLİLİĞE KAVUŞABİLECEK Mİ KAVUŞAMAYACAKLAR MI?


-Sayın Arseven, bu konuya niçin bu kadar önem verdiniz?
-Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan bir. Emeklilikte yaşa takılanlar zor durumda, dünyanın öbür ucundaki kardeşinizin ayağına diken batsa, acısını hissetmiyorsanız sıkındı var demektir iki.
-Ben şunu merak ediyorum; konuyu Başbakan Erdoğan ile görüştünüz bunu biliyoruz; tam olarak ne dedi Sayın Erdoğan?


-Sadece inceleteceğini söyledi. Vaatte bulunmadı.


-Niçin bulunmadı sizce?
-Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, bu konularda hayli bastırıyor. Tabii Sayın Mehmet Şimşek'in de cebine giren birşey yok. Dengeler meselesi.


-Bir emeklilikte yaşa takılanlar mı bozuyor dengeyi?
-Benim tarafım belli, beni niye sıkıştırıyor sunuz?


-Özür; şimdi o bu, boşverin de lütfen ne olacak emeklilikte yaşa takılanların durumu?
-Haziran 9 eylemi önemli. Arkadaşlardan bazıları kusura bakmasın ama; Kızılay'da bedava şeker dağıtılıyor desen onbinler akar, sokakta üryan bir kadın dolaşsa binler peşinden gider ama hak arama mücadelesi olunca çok az kişi ilgi gösteriyor. Emeklilikte yaşa takılanlar mutlaka eylemlerine katılsınlar.


-Sonuç çıkar mı?
-Buraya kadar getirdik işi. Artık Türkiye'ye mal oldu. Ben bu konuda belki elli makale yazdım, beş yüz haber yaptım. Bin beşyüz kişiyle görüştüm. Bütün kabineyi defalarca rahatsız ettim. Face grubu iyi çalıştı buraya kadar geldi.


-Sorunun etrafından dolaştınız Sayın Arseven...Sonuç çıkar mı?
-Seçimlerden evvel gerekli düzenlemenin yapılma ihtimalinin güçlü olduğunu düşünüyorum. Baskıya devam, demokratik baskıya devam.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39