• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çalışmaların Tamamlanmasını İstiyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Çalışmaların Tamamlanmasını İstiyor
Yıllardır kurdukları emekli olma hayaline yaklaşan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Faruk Çelik'in "çalışmalar başlatıldı" açıklaması ile iyice umutlandı. Çelik: "Emeklilikte yaşa takılanlar için çalışmalar sürüyor. Çok maliyetli bir iş ama
Faruk Çelik'in açıklamalarını karşılık, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emekli edilmesini sert bir dille eleştirmiş, "ekonomiye büyük yük getirir" demişti. Bunun üzerine yaş mağdurları İstanbul ve İzmir'ded çeşitli eylemler yapmıştı.


Bugün açıklama yapan Faruk Çelik ise emeklilikte yaşa takılanlara iyi haberi verdi ve çalışmaların sürdüğünü belirtti. Öte yandan emeklilikte yaşa takılanlar "konu kazaya uğramasın" diye hızlı bir şekilde çalışmaların bitmesini istiyor.



Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik seminerden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Erken emeklilik bekleyenlerle ilgili çalışmalar sorulunca Faruk Çelik, "Medyamız bunu anlamıyor. Biz Çalışma Bakanlığıyız. Bizden görüşme talebinde bulunan herkesle biz görüşürüz. Bizim sosyal partnerlerimiz, ortaklarımız var. Onlardan gelen talepleri dinlediğimiz gibi sivil toplum örgütlerinin, örgütlü toplumun tüm kesimleriyle biz bir araya geliriz ve onların sorunlarını dinleriz. Çözülecek sorunlar varsa, çözüme kavuşturmaya çalışırız.


'YÜK GETİREN DÜZENLEME YAPMAYIZ'

"Sosyal güvenlikte 90’lı yıllarda alınan kararlardan dolayı sosyal güvenliğimizi sıkıntıya sokan, zora sokan birçok kararların da alındığı soysal güvenlikten bahsediyoruz. 99’da çıkan yasa bunu içeriyor. Doğru çıkan bir karardır fakat oyunun kuralını oyunun ortasında değiştirdiği için vatandaşlar açısından sıkıntı oluşturmaktadır. Şimdi vatandaş diyor ki ‘bunu bizim lehimize düzeltin’ biz yeniden yük getirecek bir düzenlemeyi yapamayacağımızı arkadaşların kendilerine söyledik.”

2013 erken emeklilik konusunda yer alan haberlere farklı bakanların farklı açıklama olmasına sebep olarak ise Bakan Çelik bu sadece bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını Kurulu'nu ilgilendiren bir durum olduğundan kararlar bizim tarafından verilmektedir diye vurgulama yaptı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39