• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

En fedakar Anne Asker Oğluna Para Göndermek İçin Çöp Topluyor

En fedakar Anne Asker Oğluna Para Göndermek İçin Çöp Topluyor
Mersin'de 14 yıl önce sürekli dayak yediği eşini terk ederek çocuklarıyla yalnız başına kalan bir anne vatani görevini yapan oğluna harçlık gönderebilmek için her gün 50 kilometre yürüyerek çöpten, kağıt, bidon ve ekmek topluyor
Semihan Aslan (60) bundan 35 yıl önce Adana'da yaşarken Ramazan Aslan (62) isimli bir kişiyle severek evlendiğini belirtti. Aslan, evlendikten sonra sevdiği erkeği tanıyamadığını kendisini her gün dövdüğünü ve hakaret ettiğini belirterek, "Evliliğimden biri 20 diğeri şimdi 14 yaşında olan 2 erkek çocuğum oldu. Ancak eşim bana her gün şiddet uyguladı. Yediğim dayaklar nedeniyle boynumda rahatsızlık oluştu. Eşimin şiddetine dayanamayarak iki çocuğumla birlikte evden ayrıldım. Tam 14 yıl oldu küçük oğlum 1 yaşındaydı. O günden beri eşim bize ne aradı ne sordu hala resmi olarak boşanmadık bile. Bize hiçbir yardımı olmaz" dedi.

Bayram (20) ve Mustafa Aslan (13) ismini verdiği çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığına dikkat çeken anne Aslan şunları kaydetti:

"Tek odalı banyosu tuvaleti olmayan bir evde oğullarımla birlikte yaşam mücadelesi veriyorum. Küçük oğlum ilköğretim 7. sınıfa gidiyor. Büyük oğlumda benimle çöp topluyor evimizi geçindiriyorduk. Ancak büyük oğlum askerlik çağı geldiği için vatani görevini yapmak üzere Erzincan'a gitti. Bu nedenle şimdi evin bütün yükü benim omuzlarımda. Asker oğluma harçlık gönderebilmek için her gün 50 kilometre yürüyerek çöplerden kağıt, bidon ve ekmek topluyorum. Oğlum askerde başkasının ağzına bakmasın orada rezil olmasın diye çöp topluyorum. Oğlumu askere gönderdiğimden beri evimde Türk Bayrakları asılı. O şimdi Erzincan'da 32. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nda vatani görevini yapıyor."

Oğlunun telefonda kendisine 'üzülme anne beni düşünme' dediğini anlatan Aslan, "Ben nasıl üzülmem ben bir anneyim. Oğlumun arkadaşları yiyip içerken oğlum onların ağzına bakıyor. Bunu öğrenince kahroldum. Şimdi oğluma harçlık göndermek için var gücümle çalışıyorum. Ben onları babasız büyüttüm hem annelik hem babalık yaptım" diye konuştu.

60 yaşında olmasına rağmen yaşıtları sıcak sobanın başında otururken kendisinin yağmur çamur demeden çocukları için çalıştığının altını çizen Aslan şöyle devam etti:

"Ben ilkokula bile gitmedim. Askerdeki oğlumda ilkokuldan sonra okumadı. Ama küçük oğlumu okutacağım. O da bana okuldan kalan zamanında ağabeyi için yardım ediyor. Ama ben onu mutlaka okutacağım. Çünkü ben okumadım 60 yaşında hala çöp topluyorum çocuğum benim gibi olmasın."

Aslan çöp toplarken ilk başlarda yakınlarından mahalleliden utandığını ancak ekmek parası için mecbur kaldığını artık çöp toplayarak şerefiyle çalıştığı için gurur duyduğunu söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39