• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:
ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: “KİMSE BİZDEN GÜCÜMÜZÜ AZALTMAMIZI İSTEMESİN”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri İl Özel İdaresi ve Yol-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi töreninde yaptığı konuşmasında, “Kimse bizden gücümüzü azaltmamızı istemesin” dedi.Kayseri İl Özel İdaresi ile Yol-İş Sendikası arasında yapılan 2011-2013 toplu iş sözleşmesi imza törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Mustafa Kumlu, Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız ve çok sayıda işçi katıldı.

Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Kalbimizde bir acı var. Biraz sonra Nevşehir’deki cenazeye katılacağım” dedi.
Bakan Yıldız, “Bizde hemen cevap verme alışkanlığı var. Hızlıyı söylemek ile doğruyu söylemek arasında bir açı var. Bu açıyı kaybetmemek lazım. Hepimizin sabırlı olması lazım ve doğruyu aynı şekilde izlemek lazım” diye konuştu.
Bakan Yıldız, “Kamuya düşen, özel sektöre düşen işler var. Biz toplumsal huzurun gerginliğini oluşturan değil, olumlu yönlerini oluşturan parçası olmamızlazım. Milli birlik ve beraberliği her sektörde ihtiyacımız var. Türkiye ilerledikçe, onun sevenleri aynı oranda artmayabilir. Güçlenmesini istemeyen olabilir. Biz güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz.

Kimse bizden gücümüzü azaltmamızı, frene basmamızı istemesin. Biz bunu yapmayız. Bizler aynen şehitlerimiz gibi bu yola baş koyduk. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak için canla başla uğraşırız. Bu gün burada atacağımız imza toplumsal barışın önemli ögelerinden biridir” dedi.
Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Mustafa Kumlu, “Kayseri İl Özel İdaresi TÜHİS’e üye olmadığı için toplu iş sözleşmesi konusunda sıkıntı yaşadık. Anlaşma sağlanınca gecemiz sabah oldu. Toplu iş sözleşmesinin işçilerimiz ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri’yi de iş verenler sendikasına üye yaparsak böyle sorunlar yaşamayacağız” dedi.
Kumlu, “Ülkemiz sanki ateş çemberi içinden geçiyor. Şehit haberleri yüreğimizi yakıyor. Bu saldırılar ülkemizin üzerinde oynanan kirli oyunların ürünüdür. Bunlar aramızdaki kardeşlik bağını güçlendirecektir” diye konuşarak şu ifadelerde bulundu:
“Kıdem tazminatı konusunda açıklamalar oldu. Bu haberlerin ciddiye alınmamasını istemiştik. Niyet olabilir ama 50 yıldır kaldrılmadıysa bundan sonra da kaldırılmayacak demiştik. Sonunda Başbakanımız ‘Gündemimizde böyle bir konu yok’ dedi. Dediğimiz çıktı ama müzakerelerin de eylem den daha güçlü olduğu dönemler vardır. Türk-İş’i güçlü yapan da muhakeme kabiliyetidir. Gündemimizde kamuoyunun gündemine gelmeden çözdüğümüz sorunlar da oluyor.
Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı 8 aydır yetki veremiyor. Türk-İş’be bağlı sendikalar toplu iş sözleşmesi yapamıyorlar. Türkiye’nin yoğun gündeminde görüşme gerçekleştirilemedi. Parlamento açıldıktan sonra bu konuda çözülecektir”
Konuşmaların ardından Bakan Taner Yıldız, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve Vali Şerif Yılmaz ile Yol-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşme görüşmesi imzalandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39