• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KOMPLEKS YAPILACAK

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KOMPLEKS YAPILACAK
Başkan Özhaseki'den Engelliler Günü'nde engellilere müjdeli haber
3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ve engelliler ve ailelerine yönelik verilen yemekli davetle kutlandı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi tarafından Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklere Vali Mevlüt Bilici ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra engelli dernekleri temsilcileri, üyeleri ve aileleri katıldı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak kendisi de görme engelli olan ve engellilerle ilgili çok sayıda projenin içinde yer alan Kişisel Gelişim Uzmanı Halil İbrahim Sarıkaya tarafından "Yerel Yönetimlerde Engelli Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu bir konferans verildi.

Konferansta Sarıkaya, engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları dile getirerek bu sıkıntıların giderilmesi noktasında belediyelere önemli görevler düştüğünü belirtti.

Engellilere yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Sarıkaya, fırsat eşitliğinin önemine değindi.

Konferansının ardından kısa bir konuşma yapan Vali Mevlüt Bilici de Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Engellisine sahip çıkmayan toplumların geleceği yoktur ve o toplumlar geri kalmıştır" dedi.
"FİKİRLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"
Programda kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlara sahip çıktıklarını ve onların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Kayseri'de güzel işler oluyor. Çok önemli projeler birer birer hayata geçiyor. Hazırlanan bütün bu projelerde engelli vatandaşlarımızı da düşünerek çalışmalar yürütüyoruz. Raylı sistem projesinde engellilerin hayatını kolaylaştıracak standartları göz önünde bulundurduk. Her yeni tesis yapımında da yine bu konuya özellikle dikkat ediyoruz" dedi.

Engelli Kompleksi projesinin tamamlandığını kaydeden Başkan Özhaseki, kompleks hakkında engellilere bilgiler verdi.

Yapılacak olan bu kompleksin raylı sistem güzergahında olmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Başkan Özhaseki, "Bu merkez Erciyes Üniversitesi'nin karşısında yer alacak. Bahar mevsimi ile birlikte çalışmalar başlayacak ve inşallah önümüzdeki sene Dünya Engelliler Günü'nü bu merkezde hep birlikte kutlarız. Engelliler Kompleksi projesini burada sizlerin beğenisine sunduk. Sizden gelecek fikirlere açığız. Projeyi inceleyip fikir verirseniz bize yardımcı olursunuz" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Özhaseki engelli vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda ayrıca Kişisel Gelişim Uzmanı Halil İbrahim Sarıkaya Başkan Özhaseki'ye kendinin yazdığı bir kitabı imzalayarak armağan etti. Başkan Özhaseki ise satın aldığı bir başka kitabı ise engelli bir vatandaşa hediye etti.


CANLI MÜZİK VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ
Programın sonunda ise Boztepe İlköğretim Okulu Öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından ise engelli vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Konservatuarı müzik topluluğu tarafından seslendirilen şarkı ve türkülerle doyasıya eğlendi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39