• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

ERÇALIK:AVM’LERİN PAZAR GÜNÜ KAPANMASI ESNAFA NEFES ALDIRIR

ERÇALIK:AVM’LERİN PAZAR GÜNÜ KAPANMASI ESNAFA NEFES ALDIRIR
"AVM’LERİN PAZAR GÜNÜ KAPANMASI ESNAFA NEFES ALDIRIR"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık, Meclise sunulan AVM düzenlemesiyle ilgili gelişmeleri esnafa nefes aldıracak bir adım olarak değerlendirdi. 
Başkan Kemal Erçalık yaptığı açıklamada “AVM'lerin pazar günü ve resmi tatil günlerinde tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapanmasının öngörülmesi esnafa nefes aldıracak olumlu bir gelişmedir. Son 10 yılda sayıları 3 milyondan 1.5 milyona kadar inen esnaf ve sanatkarımızın ayakta kalması için umut olacaktır. Tasarının bir an önce yasalaşması esnafımızı sevindirecektir” dedi.
Ekonomik ve sosyal barışın teminatı olan esnafımız için önemli bir adım
Erçalık, AVM'lerin 67 iş kolunda faaliyet gösteren esnafımızı olumsuz etkilediğini söyledi. Çelikus tasarının bu haliyle yasalaşmasının başta bakkallar olmak üzere tüm esnaf için bayram havası yaratacağını dile getirdi. Böyle bir kanunun çıkması için yıllardır beklediklerini belirten Çelikus sözlerine şu şekilde devam etti:
"AVM’ler zaman kavramının olmadığı, gün ışığının görülmediği daha doğrusu vaktin nasıl geçtiğini anlamaya imkan vermeden insanları kendine bağlıyor. Müzik, renk, koku yoluyla insanda tüketim isteği oluşturup israf ekonomisi oluşturuyor. Bu şekilde çıkacak kanun hem bu olumsuz durumları engeller hem de esnafın en büyük sıkıntısını ortadan kaldırır. Alışveriş eşittir tatil anlayışı ortadan kalkar, insanlarımız sosyalleşir. Gençler haftasonlarını AVM'lerde geçirir oldu. Komşu ve akraba ziyaretleri unutulur oldu. AVM’ler toplumumuza hem ekonomik hem de sosyal yönden zarar vermiştir. En azından bu düzenleme başlangıç, ekonomik ve sosyal barışın teminatı olan esnaf için atılmış önemli bir atılım olur. Öte yandan haksız rekabetin ortadan kalkması için bu taslak kanunlaşmalı ve uygulamaya konmalı."
Esnaf Alım Gücünü Kullanacak AVM İle Rekabet Edecek
Erçalık, “AVM’lerle ilgili daha önceki beyanatlarımız da çok kez dile getirmiştik, esnaf ve sanatkarımız haksız rekabete maruz kalıyor. Bu sıkıntılar ile esnafımız adil olmayan ticari uygulamalar yaşıyor. Düzenlemenin rekabetin önünü açacağını ve de tüketiciye ucuz ve kaliteli hizmet verme imkanı tanınacaktır. Böylelikle esnaf ve sanatkarımız Ahilik geleneğine göre piyasaya yeniden dahil olacaktır” dedi.
Erçalık, “Esnafımız AVM'lerdeki büyük perakendeciler gibi düşük fiyat, kampanyalı ürün talebinde bulunabilecek. Böylece vatandaş bebek bezi, şampuan, deterjan kampanyalarını sadece AVM içi marketlerde değil; sokak arasındaki küçük bakkalında da bulabilecek. Böylelikle hem bakkal kazanacak hem vatandaş. Sonuç olarak bu çalışma şeffaf, izlenebilir bir altyapı ile ileri düzeyde fayda getirebilir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39