• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Erciyes 7. Uluslararası Engelliler Kar Festivali yapıldı

Erciyes 7. Uluslararası Engelliler Kar Festivali yapıldı
Erciyes 7. Uluslararası Engelliler Kar Festivali hafta sonu yapıldı.

Yurt içi ve yurtdışından çok sayıda görme, işitme ve bedensel engelli festivale katıldı. 
“Erciyes İçin Engel Yok” sloganıyla yapılan festivalin ikinci gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik, Erciyes’te engellerin kaldırıldığını vurgulamak için konuşmasında “Engelsizler” ifadesini kullandı. 

20170327aw022547_01.jpg
Ulusal ve Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes’te her hafta birkaç etkinlik bir arada yapılıyor. Erciyes bu hafta da Türkiye genelinden ve yurt dışından engellileri bir araya getirdi.
Engelli fertlerin sosyal alanda kendilerini daha rahat hissedebilmeleri, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen festivalin ikinci gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de iştirak ederek engellilerle bir araya geldi.
Erciyes’e eşi İkbal Çelik ile birlikte çıkan Başkan Çelik, hafta sonu Erciyes’in tadını çıkaran vatandaşlarla tanıştı ve sohbet etti. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çelik, bir ara iki çocukla birlikte küçük bir kardan adam yaptı. Başkan Çelik, Erciyes’teki gezisi sırasında telefonla Hollanda’daki hemşehrilerimiz ile de görüştü. Telefonla yapılan canlı yayına katılan Başkan Çelik, tüm hemşehrilerimize selam söyledi.
Erciyes’te engelliler festivalinin yanı sıra Üniversitelerarası Kar Voleybolu Turnuvası da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, turnuva için gelen sporcularla bir süre sohbet etti ve karşılaşmayı izledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehir dışından Erciyes’e gelen ziyaretçilerle de zaman zaman sohbet etti. Sakarya’dan gelen bir grup Başkan Çelik’i tebrik ederek ilk kez Erciyes’e geldiklerini ve çok beğendiklerini belirttiler. Herkesin Erciyes’i görmesi gerektiğini belirten grup üyeleri “Ortam da hizmet de çok güzel. Bu sene Kartalkaya, Kartepe ve Uludağı’ı dolaştık; ama burası hepsinden muhteşem” ifadelerini kullandılar.
Başkan Mustafa Çelik, Erciyes’te artık aynı günde birden fazla etkinlik yapıldığını belirterek, “Bir tarafta 7. Engelliler Kar Festivali, bir tarafta Üniversitelerarası Kar Voleybolu Turnuvası yapılıyor. Farklı organizasyonlar Erciyes’e ayrı bir renk katıyor” dedi. Hatay’dan gelen bir başka grup da Kayseri’ye her gelişlerinde hayran kaldıklarını belirterek, “Şehirciliğiniz bambaşka. Pırıl pırıl çiçekli caddeleriniz muhteşem” ifadelerini kullandılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes’te ayrıca Snowkite (Paraşütle Kayak) yapanları izledi ve TRT Spor’a röportaj verdi.
Erciyes 7. Uluslararası Engelliler Kar Festivali’nde de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Erciyes’te en keyifli günlerinden birisini yaşadığını söyledi. Erciyes’te engellerin kaldırıldığını vurgulamak için konuşmasında “Engelsizler” ifadesini kullanan Başkan Çelik, “Bu dağın nimetlerinden egelilerimizi de bir nebze de olsun faydalandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Erciyes’i her alanda uluslararası boyuta taşıyoruz” dedi. Başkan Çelik, engellilerle ilgili projelerinden de bahsederek “Şehrimizi engelsiz şehir yapmaya kararlıyız” diye konuştu.
Engelliler Spor Kulübü Genel Sekreteri Kadircan Gökalp de, böyle bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Başkanımız destek vermeseydi engellilerimizle bir arada olamazdık. Destekleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi. Uluslararası Engelliler Kar Festivali’ne katılan derneklerin temsilcileri de Başkan Mustafa Çelik’e destekleri nedeniyle teşekkür plaketi ve hediyeler takdim ettiler. Başkan Çelik ayrıca festivalin sponsorlarına plaket verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39