• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

ERCİYES AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT CAHİD CINGI:

ERCİYES AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT CAHİD CINGI:
ERCİYES DÜNYA SPORTİF FAALİYETLER KLASMANINDA KENDİNE YER EDİNMEYE ÇALIŞIYOR

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes'in 2015-2016 kış sezonuna hazırladıklarını söyleyerek, "Erciyes tanıtılıp duyuldukça Erciyes'e gelen insan sayısında artış kaydediyoruz" dedi. 
Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı'nda, sezonun yaklaşması ile çalışmalara hız verildi. Yerli ve yabancı turistleri Erciyes'e çekmek için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı'nın yaz sporları ile de öne çıktığını söyledi. Yazın yapılan faaliyetler hakkında bilgiler veren Cıngı, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Master Planı Erciyes Dağı’nı hem yazın hem de kışın kullanılması için planlandı ve devam ediyor. Dağ olması sebebiyle Erciyes özellikle kış turizmi bakımından değer ve mana taşıyor. Yazında Erciyes Dağı’nın hem sahip olduğu atmosfer, tabi kaynakları, havası ve suyu ile burada yapılan yatırımların neticesinde bir tatil ve turizm ve merkezi olarak kullanmaya ve burada çeşitli aktiviteler yapmaya gayret ettik. Erciyes Dağı’nda özellikle yazın bisiklet sporunu yoğun olarak kullanıldığı bir atmosfer oluştu. Hem Bisiklet Federasyonu’nun çeşitli ulusal yarışlarını Erciyes’te yaptık hem de Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamında Ürgüp-Erciyes gibi Türkiye’nin en uzun mesafeli halk yarışını gerçekleştirdik. dolayısıyla Erciyes’te yazında çadır ve karavan kamp alanları olmak üzere bisiklet sporu ve tırmanışçılar için güzel bir mecra oluşmuş oldu" dedi.
Kış sezonu itibariyle yüklerinin başladığını söyleyen Cıngı, "Erciyes şuanda Türkiye’nin sahip olduğu en büyük kayak merkezi diyebiliriz. Pistleri ve mekanik tesisleri ile Türkiye’nin en uzun kayak merkezidir. Bizimde her geçen yıl yükümüz ve yoğunluğumuz biraz daha artıyor. Hem pazarlama açısından Erciyes tanıtılıp duyuldukça Erciyes’e gelen insan sayısında artış kaydediyoruz hem de Büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan mekanik tesis ve alt yapı açısından ciddi bir canlılık yaşanıyor. Her dönem yeni bir sistemi ve yeni bir faaliyeti hayata geçiriyoruz. Bu sene Develi kapıda bulunan mekanik tesislerimiz vatandaşlarımıza güzel bir hizmet verecek. Bu yıl orada ki bütün çalışmalarımız devam etti. Oradaki pistte yine bu sene dünya kupası yapacağız. Erciyes dünya sportif faaliyetler klasmanında da kendisine yer edinmeye gayret ediyor ve her yıl bunun üzerine biraz daha koyarak yükseliyor" diye konuştu.
3 bin 500 metrede bulunan pistlerin 2015-2016 sezonun da hizmete sunacaklarını söyleyen Genel Müdür Murat Cahid Cıngı, "Bu pistler dünya çağında pistler olacak. Özellikle çok uzman kayakçıların ve profesyonellerin tercih ettiği pistler olacak. Güvenlik tedbirlerini yazın tamamlamış bulunmaktayız. Çok uzun mesafeli koruma fileleri ile bu pistlerimizi koruma altına alıyoruz. Bu sene için vatandaşlarımızın en yoğun talep edeceği, kendine güvenen kayakçıların en fazla tercih edeceği pistler Hisarcık kapıdan çıkacak olan teleferiklerle ottoman pistimiz olacak. İnşallah bütün kayakseverlerimizi Kasım ayının ortalarından itibaren Erciyes’e bekliyoruz" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39