• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

ERCİYES AŞ'DEN "KIŞ TURİZM" FUARI

ERCİYES AŞ'DEN "KIŞ TURİZM" FUARI
Erciyes AŞ tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı için geri sayım başladı.
Dünya Ticaret Merkezi'nde 1-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar hakkında açıklamalarda bulunan Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Dağı'nı uluslararası bir kayak ve turizm merkezi haline getirmek için başlatmış olduğu Master Planın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Erciyes'te çok ciddi bir yatırım yapıldığını ifade eden Cıngı, "Yaklaşık 275 milyon avroluk, Kayseri tarihinin en büyük bütçesi ayrılmış durumda. Erciyes, çok ciddi bir turizm merkezi haline geliyor" dedi.

Şimdiye kadar Türkiye'de hiç yapılmamış olan 1. Kış Turizm ve Turizm Yatırımları Fuarı'nı Erciyes AŞ olarak Kayseri'de düzenleyeceklerini kaydeden Cıngı, "Erciyes'te yapılmakta olan bütün yatırımlar, uluslararası şöhrete sahip, büyük projelere imza atmış, büyük yatırımcılar, büyük firmalar tarafından yapılıyor. Özellikle kayak sporunun çok yaygın olduğu Alpler, Avusturya, İtalya bölgesinden firmalar, altyapı çalışmalarını yapıyorlar. Hem bu firmaların iştirak ettiği, ürünlerini teşhir ettiği hem kayak sporu ve kış turizmi ile alakalı olan kayak ithalatçıları, distribütörler, markalar, tur operatörleri, acenteler ve turizm altyapı-üstyapı hizmeti veren firmalar, fuarımıza katılarak ürünlerini tanıtacaklar. Kayseri için bu fuar çok önemli. Kış turizmi başlığı altında dünyada çok yaygın bir fuar yok. Türkiye'de de bir fuar formatında ilk defa yapılıyor. Dolayısıyla Kayserimizin ve Erciyesimizin kış turizmi imajını perçinleyecek bir fuar bu. Erciyes'te büyük bir kayak merkezi doğduğunu hem ülkemiz insanına hem dünya sporseverlerine daha rahat duyurabilecek bir ortam oluşacak bu fuar neticesinde. Ümit ediyoruz ki hem fuara katılıp ürünlerini ve hizmetlerini sergileyen katılımcı firmalarımız hem de bu fuarı ziyarete gelen yurtiçinden, yurtdışından ziyaretçilerimiz, fuardan azami ölçüde istifade edecekler. Bu fuar, Kayseri'de gelenekselleşerek devam edecek. Hem şehrimize hem bölgemize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayacak" diye konuştu.
2 KASIM'DA PANEL VAR
Fuar kapsamında 2 Kasım Cuma günü bir panel düzenleneceğini de kaydeden Cıngı, panelin saat 14.00'de başlayacağını söyledi. Panelde, kış turizminin şehir ekonomisine ve bulunduğu bölgenin sosyokültürel yapısına etkileri ele alınacak.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39