• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ERCİYES BULUŞMALARI TOPLANTISI BAŞLADI

ERCİYES BULUŞMALARI TOPLANTISI BAŞLADI
ERCİYES BULUŞMALARI TOPLANTISI BAŞLADI ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ: "AVRUPA'DA DONARAK ÖLEN 600 KİŞİNİN 20'DE 1'İ TÜRKİYE'DE DONARAK ÖLSEYDİ, 'HÜKÜMET İSTİFA' DİYE BAĞIRIRLARDI. BİZDE BÖYLE OLAYLARIN YAŞA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Avrupa'da donarak ölen 600 kişinin 20'de 1'i Türkiye'de donarak ölseydi, 'Hükümet istifa' diye bağırırlardı. Bizde böyle olayların yaşanmaması, aslında gelerek ve göreneklerimizi besleyen bir yapıdan kaynaklanıyor" diye konuştu.
Erciyes'te yapılması planlanan ancak yoğun kar yağışı sebebiyle Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'na alınan "2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Turizmi Çalıştayı başladı. Büyükşehir Belediyesi ile Kayseriders tarafından düzenlenen çalıştaya; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve çok sayıda davetli katıldı.

"TÜRKİYE; BEYNİ, VİCDANI VE KALBİ İLE BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR"
Avrupa'da donarak ölen 600 kişi ile alakalı konuşan Bakan Yıldız, "Bunlardan 20'de biri Türkiye'de hayatını kaybetse herhalde bir grup ortaya çıkar, 'Hükümet istifa' diye seslenirdi. Avrupa'daki yapı ile Türkiye'deki yapı arasında bu konu ile alakalı fark var. Aslında gelenek ve göreneklerimizi besleyen yapımız sayesinde bu tür olaylar pek fazla yaşanmıyor. Hayırseverlerimiz, para kazananlarımızı bir yandan rahatlıkla çorbasını içerken bir yandan yoksulların da karnını doyurabiliyor" dedi.
Batı ülkelerinde yalnızca ekonomik değerlerle oluşan bir yapının gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirten Yıldız, "Türkiye büyümesini obez büyüme yapmıyor. Beyni ile vicdanı ve kalbi ile büyüyor. Bu sağlıklı bir büyümedir" diye konuştu.

"SİYASİ İSTİKRAR KRİSTAL VAZO GİBİDİR, İTİNA GÖSTERİLMEZSE KIRILIR"
Önceki dönemlerde siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede her sektörde 238 milyar dolarlık bir kayıp oluştuğunu belirten Yıldız, "Ancak Türkiye, son 9 yılda GSYH'yi 3 katına çıkardı. Bunlar kolay kazanımlar değil. Siyasi istikrar, itina isteyen bir konudur. Siyasi istikrar itina ister, vazo gibidir. İtina gösterilmezse kırılır. Eğer Türkiye'de bu istikrar 10 yıl önce olmuş olsaydı Türkiye 2023 vizyonuna şu anda ulaşmış olurdu. Siyasi istikrarı sağlayan bir hükümetin yapısını korumak herkesin görevidir"
şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, hava muhalefeti sebebiyle çalıştay ve toplantıları belediyenin meclis salonunda yapmak durumunda kaldıklarını ifade ederek, "Havanın durumu malum, kendi içimizde ders çalıştık, hepsinin çalışmalarını gözden geçirdik. Hava şartları nedeniyle Erciyes'e çıkamadık. Yarın ortam ne gösterir bilemiyoruz" dedi.
Dünyada değişimin doğru algılandığı takdirde şehirlerin ileriye yönelik gelişimlerinin farklı olabileceğini kaydeden Özhaseki, "Kayseri, gerekli altyapı çalışmalarını çoktan tamamladı artık. Önümüzde planlandırdığımız büyük projeleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Erciyes'te yapılan büyük proje de bunlardan biri. Bazı projeler vardır ki, onlar günübirliktir, kaldırım yaparsınız, ömrü 20 seneliktir, onlar geçer gider. Bazı projeler de günübirlik değildir, asırları etkiler. İnsanların ufku, şehirlerin
kaderini belirler. Erciyes projesi böyle bir proje. Saatte 35 bin kişinin istifade edeceği bir merkez haline gelecek. Sadece turizm değil, hizmet sektörünün getireceği kalite artışı, istihdam olacak" diye konuştu.
Öte yandan Kayseri'de kimsenin aç olmadığını ifade eden Özhaseki, "Açım diyen varsa ben ondan şikayetçi olurum. Huzurevinde suit odalar var, aşevleri hizmet veriyor. İnşallah bundan sonra da hizmetler sürer ve kimse sıkıntı yaşamaz" ifadelerini kullandı.
(GS-Y)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39