• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ERCİYES DAĞI YILBAŞINA HAZIR

ERCİYES DAĞI YILBAŞINA HAZIR
Kayseri Snowboard ve Kayak Eğitmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci, Erciyes'teki bütün pistlerin açık olduğunu söyleyerek, vatandaşları yılbaşında Erciyes'e davet etti.

Kayseri Snowboard ve Kayak Eğitmenleri Derneği Başkanı Numan Değirmenci, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes'te yaklaşan yılbaşı öncesinde bütün otellerin dolduğunu söyledi. Değirmenci, "Şu anda Erciyes'te 20 gün önce sezonu açmıştık. Daha sonra bir lodosun esmesinden sonra pistlerdeki herhangi bir kazaları önlemek için pistleri kapattık ama geçen haftadan itibaren tekrar Tekir pistimiz açılmıştır. Bütün kayak severler gelmeye başladılar ve kayak sezonumuz devam etmektedir. Erciyes kış turizm merkezinde başlayan Master Projesi dahilinde ve Erciyes AŞ’nin üstün gayretleri ile yapılan fuarlarda tanıtılmasından dolayı Erciyes’e yoğun bir talep bulunmaktadır. Şuanda Erciyes’te bulunan oteller yetersiz bulunmaktadır. Yılbaşında otellerin bütün odaları doludur. Rezervasyonlar ful dolmuştur ve çok büyük talepler vardır. Türkiye’nin her yerinden ve dış ülkelerden büyük talepler mevcuttur. Burada ne kadar çok otel yapılırsa o kadar çok talebin olacağı ve insanların geleceğine inancımız sonsuzdur. Burada otellerin çokluğu önemlidir. Burada yeni otellerimiz yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Bizde bu çerçevede Erciyes’te eğitimin kaliteli olarak yükselmesi ve kaliteyi yükseltmek için Snow Akademi’yi kurduk. Burada belgeli kayak eğitmenlerimiz hizmet vermektedir. Eğitimini alan yerli turistlerin kayak yapmayı çok iyi öğrenip memnun bir şekilde ayrılmaları bizim en büyük mutluluğumuzdur" dedi.
Erciyes'te kapalı pist olmadığını söyleyen Değirmenci, "Kayakta eğitim şarttır. Eğitim almadan kayak riskli spordur. Eğitim almadan kayak yapılmaz. O yüzden kayak eğitimin yapan insanlar teknik olarak başarılı oldukları için çok iyi kayakçı oluyorlar. Erciyes’te de eğitim çok önemlidir. Erciyes’te ki pistlerimizde eğitim amaçlı pistlerimizde mevcuttur. Üst seviye kayakçılar içinde çok iyi pistlerimiz vardır. 40 kilometreye uzanan pistlerimiz vardır ama bunlar karın durumuna göre değişiyor. Bu pistlerin açılması için yoğun bir kar yağışının olması gerekir. Şuanda Tekir’de, Hisarcık kapıda ve Hacılar’da Erciyes AŞ’nin karlaması ile pistler devamlı açık vaziyette ve kayılıyor" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39