• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ERCİYES DAĞININ ZİRVESİNDEN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK

ERCİYES DAĞININ ZİRVESİNDEN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK
Türkiye'nin değişik illerinden katılan Şair, Yazar ve kültür adamları Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Erciyes Yazarlar Zirvesi'nde barış sürecine destek çıktı...

Kayseri'de üç gün boyunca kültür sanat edebiyat konuşuldu… Türkiye'nin değişik illerinden katılan Şair, Yazar ve kültür adamları Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Erciyes Yazarlar Zirvesi'nde bir araya geldi.

İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Eskişehir, Kahramanmaraş ve Kayseri Yazarlar Birliği Şube Başkanlarının da katıldığı zirvede Anadolu'da Edebiyat ve Edebiyatta Anadolu gibi başlıkların yanı sıra ülke gündemine ait önemli meseleler de tartışıldı.

Üç gün süren etkinliklerin sonunda Erciyes dağının zirvesinde sonuç bildirgesi okundu. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın okuduğu bildiride;

Yazarın okuyucu ile buluşması önündeki engellerin kaldırılması ve ürünlerinin okuyucuya ulaşabilmesi için yazar dayanışmasının gerekliliğine dikkat çekilirken Türkiye Yazarlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarının önemi vurgulandı.

Zirve'nin en önemli açılımlarından biri de şüphesiz, yazarın sadece kendi sorunları ile uğraşmak yerine çağının tanığı olarak toplumun sorunlarına odaklanması ve toplum içindeki tartışmasız rolünü yerine getirmesi konusunda yapılan özeleştiri idi.

2013 yılının, toplumsal olarak ince bir çizgide ilerlediğimiz, sanatçı dokunmalarına çokça ihtiyaç duyduğumuz bir yıl olduğuna değinen yazarlar; sanatın ve sanatçının toplum üzerindeki yapıcı etkisini, tarihten örneklerle dile getirerek Hz. Mevlana'nın Konya'da, Hacıbektaş Veli'nin Sulucakarahöyük'te, Ahi Evran'ın Kayseri'de, Yunus Emre'nin tüm Anadolu'da kararmış, umutsuz, kavgacı gönüllere attığı tohumların insanları kardeş, toprağı vatan yapmaktaki şifacı rollerini dile getirdi.

Mehmet Doğan, Mustafa Özçelik, Cevat Akkanat, Mahmut Bıyıklı, Muhsin İlyas Subaşı, Vedat Sağlam başta olmak üzere yüze yakın yazarın imza attığı bildiride barış sürecine şu ifadelerle destek verildi.

Biz, Erciyes'in zirvesinde buluşan, İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kayseri, Gaziantepli yazarlar soruyoruz: İsimleri birbirinin aynı olan evlatlarımızı kara toprağa vermekten, anaların ak yaşmaklarına sildikleri gözyaşlarından, toprak damlı evlere kardeş kavgasından şehit evlatlar taşıyıp, al bayraklar asmaktan bıkmadık mı? Dağlarında özgürce keklik avlamak, ırmaklarında serinlemek, yaylalarında türkü söylemek istediğimiz bu güzelim vatanımızı, silahların ve korkuların kıskacından ne zaman çıkaracağız? Gün bir ve beraber olma günüdür. Gün kardeşlik türkülerimizi en gür şekilde haykırma günüdür. Gün ayrıştırıcı ırkçı yaklaşımların değil birleştirici ana unsurların etrafında toplanma ve toparlanma günüdür. Vatanın bölünmez bütünlüğü merkezindeki bütün barış gayretlerinin yanındayız…
haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39