• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Erciyes Kayak Merkezinde otel açılışı

Erciyes Kayak Merkezinde otel açılışı
“ERCİYES KAYAK MERKEZİ HEM BEYAZ HEM DE YEŞİL OLARAK VATANDAŞLARIMIZIN HUZURUNA ÇIKACAK”

Erciyes Kayak Merkezinde otel açılışına katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Erciyes’e 750 bin ağaç dikilmiş. Erciyes’te uzun süre ağaç olmaz kurur diye düşünülürdü. Artık Erciyes Kayak Merkezi hem beyaz hem de yeşil olarak vatandaşlarımızın huzuruna çıkacak" dedi. 
Erciyes Kayak Merkezinde yapılan otel açılışına Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayak Federasyonu Genel Başkanı Erol Yarar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve davetliler katıldı. Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Gerçekten Erciyes’teki bu tesisleri gördükçe insan mutlu oluyor. Erciyes Kayak Merkezilerinin dünyaya tanıtımın zamanın geldiğini söylemek istiyorum. Erciyes’te şuanda olan bin yatak kapasitesi Erciyes’e uygun değil. Kayak turizmini seven insanlar bulunduğu yerlerde konaklamayı severler. Onun için 20 yatırımcının yatırımlarına geçmeleri gerekir. Zamanları gelmiş yapacaklarsa yapsınlar yapmayacaklarsa da sırada bekleyenlere verelim. Bu sadece Kayseri değil tüm Türkiye’nin değeridir. Erciyes’e 750 bin ağaç dikilmiş. Erciyes’te uzun süre ağaç olmaz kurur diye düşünülürdü. Artık Erciyes hem beyaz hem yeşil olarak vatandaşlarımızın huzuruna çıkacak. Bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Kayak Federasyonu Genel Başkanı Erol Yarar de, “Tesisimizin açılışı hayırlı olsun. Erciyes çok önemli bir proje. Federasyon olarak buraya sürpriz yaparak Dünya Kayak Kupasını Kayseri’ye almayı başardık. Avrupa’da naklen Erciyes dağımız gösterilecek. Dünyanın en iyi sporcuları buraya gelecek. Dünyanın en iyi sporcuları bizim reklamımızı yapacak. İnşallah bu dağda dünya kupasını en iyi şekilde yaparsak reklam yapma ihtiyacımız olmayacak” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise “Biliyorsunuz artık dünyada ülkeler değil şehirler yarışıyor. Kayseri’ye rabbim Erciyes Dağ’ı vermiş. Bir imkan olarak bizim karşımızda bekliyor. Yıllarca bu dağ burada durmuş bizde aşağıdan bakmışız. Ne zamana kadar? belediyemizin sınırlarımıza geçene kadar. Burada öncelikle 25 milyon metrekarelik alanın tapusunu aldık. Sonra araştırmalara başladık. Bölgenin tamamının bir bütün içinde tamamlanması gerekiyor. Arkasından planlama süreci bitti. Türkiye’de ilk defa bir belediye olarak buranın altyapı ve üstyapısını yaptık. Bütün bunları yaptık artık sırada reklam var. İnşallah yılbaşından sonra tüm dünyaya Erciyes’i tanıtacağız” şeklinde konuştu.
Vali Orhan Düzgün de, “Türkiye son 10-15 yılda dünya turizminde önemli yer aldı. Sanayi ve ticaret kenti olan Kayseri’nin turizmden gerekli payı alması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Turizmin gelişmesi için 4 ana unsuru turizm alt yapısı, ulaşım, yeterli konaklama ve tanıtım olarak nitelendirebiliriz. Erciyes’te bu açıdan çok ciddi çalışmalar yapıldı. .Bu açıdan son 2 yılda en gelişmiş kayak merkezleri arasından Erciyes Kayak Merkezi gösterildi” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından otel açılışı yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39