• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

ERCİYES KIŞ TURİZM PANELİ YAPILDI

ERCİYES KIŞ TURİZM PANELİ YAPILDI
Kayseri’de, Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen 1. Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı kapsamında Erciyes Kış Turizmi paneli düzenleyen cıngı burada bir konuşma yaptı..
Dünya Ticaret Merkezi tarafından düzenlenen panele, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Üniversitesi Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Geliştirme ve Planlama Daire Başkanı Dr. Adnan Aslan, Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Dr. Cristian Maier, Uluslararası Kayak Danışmanı Mr. Cristian Klenkhart ve öğrenciler katıldı. Panelde açılış konuşmasını yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Kayseri Büyükşehir Belediyemiz tarafından Erciyes’te çok kapsamlı etkileri olan bir master proje yürütülüyor. Bu master projenin genel hedefi de Erciyes dağının uluslararası standartlarda ulaşabilecek bir kayak merkezi haline getirmek. Kayak merkeziyle yetinmeyip aynı zamanda yaz turizmi içinde bölgeyi aktiviteler katacak bir merkez haline getirmektir. Şimdiye kadar bu planın uygulaması yapıldı. Yaklaşık 70 - 80 yıllık kayak faaliyetlerinin yürütüldüğü bir dağda neredeyse 5 - 6 misli farklılıkla, kayak severlerin turizm hevesiyle karşılarına çıktık. Geçtiğimiz yıl ilk etabını hizmete açtık. Biraz daha üzerinde yatırımlar devam etti. Kış turizmini biraz pekiştirmek için turizm yatırım fuarlarını düzenledik. Buy fuar hem Türkiye’de hem de Kayseri’de bir ilk ve de önümüzdeki yıllarda önemli bir aktiviteye öncülük edecek bir organizasyon oldu” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Kayak Danışmanı Mr. Cristian Klenkhart ise, “Biz bu kayak merkezinde müşterilerin hangi hizmetleri alacağına dair analizleri yapmak zorundayız ve ona göre hizmet göstermek durumundayız. Türkiye Avusturya’da olduğu gibi kış sporlarına çok uygun. İki ülke arasında bu tür benzerlikler var. Yaz turizminden farklı olarak kış turizminin de etkin olmasını istiyorum. Yüksek standart kalitesini insanlarımıza sunmak istiyoruz. Kış sporlarının yapıldığı yerlerde uluslar arası otel standartlarını verebilmeliyiz. Ayrıca bu oteller kayak merkezlerine yakın olmalı ki kayak yapacak olan insanlar yorulmasın. Tabi bu gibi kayak merkezlerinde kış spor malzemelerinin olması da çok önemli. İnsanların alacakları malzemenin büyüklüğü ne olursa olsun onu kayak merkezinde bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39