• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

ERCİYES PROJESİ İSTANBUL'DA TANITILDI

ERCİYES PROJESİ İSTANBUL'DA TANITILDI
Türkiye'nin önde gelen otellerinin sahipleri Erciyes'i dinlediERCİYES PROJESİ İSTANBUL'DA TANITILDI
Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli yatırım projelerinden birisi olan ve Kayseri'yi Türkiye'nin ve dünyanın gözde kayak merkezlerinden birisi haline getirecek olan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıyla Turizm Yatırımcıları Derneği üyelerine tanıtıldı.
İstanbul Dedeman Otel'de gerçekleştirilen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Erciyes AŞ. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı ve TYD Başkanı Turgut Gür ile birlikte Türkiye'nin önde gelen otellerinin sahipleri ve yöneticileri katıldı.
Programda bir konuşma yapan Başkan Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak son yıllarda çok önemli projeleri birer birer hayata geçirdiklerini ifade ederek Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin Kayseri'ye ve Türkiye'ye olduğu kadar özel sektöre de kazandıracağı çok şey olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, "Biz altyapıyı, mekanik tesisleri ve sosyal donatıyı yapıyoruz. Bu konuda da çok önemli mesafeler katettik. Bu kış 42 km. uzunluğunda yeni kayak pistini hizmete sunuyoruz. Bunun yanısıra yeni teleferik hatları ve gondollar hizmete giriyor. Bütün bu yatırımlarla birlikte burada konaklama tesisleri için turizm yatırımcılarına çok iyi imkanlar doğuyor. Ülkemizin önemli turizm yatırımcıları ile daha önce hem Kayseri'de hem de Ankara'da biraraya geldik. Bugün de burada İstanbul'daki turizm yatırımcıları ve işletmecileri ile birlikteyiz. Erciyes Dağı'nın çok yakın zamanda hem ülkemizin hem de dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi olacağına yürekten inanıyorum ve bunun için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu nedenle de siz değerli yatırımcıları Kayseri'ye davet ediyorum" dedi.
Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Cengiz Tekinsoy tarafından Kayseri'nin turizm potansiyeli ve Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni anlatan bir sunum gerçekleştirildi.
Daha sonra Erciyes AŞ. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes AŞ.'nin kuruluş amacını hakkında bilgiler aktararak, Erciyes AŞ.'nin bütün yatırımcıların işlerini kolaylaştıracağını belirtti.
TOPBAŞ'TAN HEM ÖZHASEKİ'YE HEM ERCİYES'E ÖVGÜ
Kayseri'nin son yıllarda yıldızı parlayan kentlerin başında geldiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin Kayseri'nin turizmine ve ekonomisine sağlayacağı katkılardan söz etti.
Başkan Özhaseki'yi Kayseri'de gerçekleştirdiği başarılı projelerden dolayı tebrik eden Topbaş, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesini kastederek, "Başkan Özhaseki şehircilikteki başarısını dağlara taşıdı" dedi.
Son olarak konuşan TYD Başkanı Turgut Gür ise, bütün otel yatırımcılarını Türkiye'nin önemli bir projesi olarak gördükleri Erciyes Projesi'ne yatırım yapmaya davet ederek, bu projenin sadece Kayseri için değil, Türkiye için büyük bir turizm potansiyeli içerdiğini söyledi.
Projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen TYD Başkanı Gür, turizme sağladığı katkılarından dolayı Başkan Özhaseki'ye bir plaket takdim etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39