• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Erciyes Üniversitesi Öğrencileri Kışa Veda Partisi Düzenledi

Erciyes Üniversitesi Öğrencileri  Kışa  Veda Partisi  Düzenledi
HARLEM SHAKE ÇILGINLIĞI KAYSERİ’YE SIÇRADI
Son zamanlarda tüm dünyaya yayılan Harlem Shake dansı Kayseri’de de büyük ilgi gördü.

Tüm dünyaya yayılan ve izlenme rekorları kıran Gangnam Style dansından sonra, şimdi de Harlem Shake dansı yayılmaya başladı. Dünyanın birçok yerinde ilgi gören Harlem Shake, Türkiye’de de büyük beğeni toplayan ve herkesçe yapılmaya başlanan dans, Kayseri’ye de sıçradı.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ‘Kışa Veda Partisi’ adı altında bir etkinlik düzenledi. Elma yeme, halat çekme, yoğurt yeme ve çuval yarışması gibi birçok yarışmanın düzenlendiği etkinlikte en çok ilgi çeken, İletişim Fakültesi Televizyon Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı Harlem Shake dansı oldu.



Televizyon Atölyesi öğrencilerinin organizasyonluğunda gerçekleştirilen dans, sosyal paylaşım sitelerindeki yerini aldı. Kısa sürede yayılan video sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırarak binlerce izleyiciye ulaştı.
Etkinlikle ilgili konuşan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, “İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, mangal ve diğer yarışmalarla hem yiyip hem eğlenerek dostluklarını kardeşliklerini pekiştirecekler. Aynı zamanda, farklı bölümlerde ve farklı sınıflarda okuyup, birbirlerini tanıyamamış genç arkadaşlarımız var. Etkinliği bir kaynaşma, dostluk, kardeşlik ve iletişim kurma çerçevesinde düzenlemiş bulunuyoruz. Umarım çok güzel bir şekilde devam eder. Birbirini tanımayan, farklı yurtlarda, evlerde, sınıflarda ve bölümlerde okuyan, belki hemşehri olan, belki aynı memleketten, aynı köyden olan ama birbirini tanıyamayan gençler, bugün burada bu etkinlik çerçevesinde tanışıp kaynaşmış olacaklar. Öğrencilerimiz, yan yana geldiği zaman, kol kola girdiği zaman, eğlendikleri zaman ülkemizin birlik ve beraberliği için çok güzel bir atmosfer olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HARLEM SHAKE NEDİR?
Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir tür dans ve video paylaşım akımıdır. Salsanın ve birçok dans akımının doğduğu söylenen Harlem bölgesinde başlamıştır. Akımın temelinde aynı adı taşıyan Brooklyn DJ Bauer’in şarkısı yer alır. Klipler bu şarkı eşliğinde paylaşılır.
Klipler, sessiz ve ciddi sayılabilecek ortamlarda bir kişinin tekrar eden hareketleri kullanarak dans etmesiyle başlar. İlk bölümde bu dansa etraftaki diğer insanlar kayıtsız kalır. Fakat ilerleyen bölümlerde bütün topluluğun adeta istem dışı hareketlerle bu dansa eşlik etmesiyle devam eder. Birçok klibe ilham kaynağı olan bu akımın askeriye, ofis, ev, park ve buna benzer birçok ortamda uyarlamaları vardır.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39