• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE DERİN REZALET

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE DERİN REZALET
Mehmet Perinçek’in Ermeni uzmanlığı derin değilmiş!

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Mehmet Perinçek’in ‘Ermeni Soykırımı Yalanı’ başlıklı paneli ‘Perinçek’in yeterli derinliğe sahip olmadığı’ gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından iptal edildi. Karar tepki topladı

“Ermeni Soykırımı” yalanı konusunda Türkiye’nin önde gelen araştırmacılarından olan Mehmet Perinçek’in, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde vereceği panel “Perinçek’in ‘Ermeni soykırımı’ konusunda yeterli derinliğe sahip olmadığı” gerekçesiyle iptal edildi. Bugüne kadar “Ermeni soykırımı” yalanı konusunda 11 kitap, 14 makale yazıp 13 tebliğ sunan ve 17 kitabı yayına hazırlayan Mehmet Perinçek’in panelinin böyle bir gerekçeyle iptal edilmesine büyük tepki geldi.

Tarih bölümü hocalarının ‘derin’ analizi!

Kayseri Erciyes Üniversitesi Düşünce Tartışma Kulübü, Mehmet Perinçek’in konuşmacı olacağı “Ermeni Soykırımı Yalanı” konusunda bir panel düzenlemek için üniversite yönetimine başvurdu. Panele üniversitenin Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanlığı’ndan izin çıktı; ancak daha sonra üniversite yönetimi söz konusu paneli iptal ettiğini duyurdu. Öğrenci kulübü yöneticileri üniversite yönetimine panelin iptal nedinini soruduğunda ilginç bir yanıtla karşılaştı. Üniversitenin Tarih Bölümü’nden görüş alan üniversite yönetimi, “Mehmet Perinçek’in ‘Ermeni soykırımı’ konusunda yeterli derinliğe sahip olmadığı”nı iddia ederek panelin bu haliyle düzenlenemeyeceğini belirtti.

‘Sinirle karar almışlar tamamen bahane’

Üniversite yönetiminin verdiği bu karara öğrencilerden tepki geldi. Erciyes Üniversitesi Düşünce ve Tartışma Kulübü yöneticilerinden Aykut Alp Avşar, iptal rezaletini “Biz, Mart ayında herhangi bir sorun çıkmadan izinleri aldık, okulda salonu ayırdık. Fakat seçimlerden sonra iptal edildi. Başta bir gerekçe söylemediler. Biz yazılı gerekçe isteyince Perinçek’in Ermeni konusunda yeterli derinliğe sahip olmadığının yazdığı kararı verdiler. Gerekçe sinirle yazılmış. Bizim yaptığımız etkinliklere hep karşı çıkıyorlar ve biz her seferinde dayatmayla yapıyoruz. Bu da o karşı çıkmalardan bir tanesi. Sundukları gerekçe tamamıyla bir bahane” sözleriyle ifade etti.

‘Tarihe kazınacak bir utanç yazısı’

Üniversitede vereceği panel iptal edilen Mehmet Perinçek ise Aydınlık’a verdiği demeçte üniversite yönetiminin kararının anlamsızlığına dikkat çekerek “ Böyle bir gerekçenin Türkiye’deki bir üniversiteye yakışmadığını düşünüyorum. Tamamen siyasi olduğu anlaşılan bir gerekçe. Ben bu süreçte Bursa, Sakarya, Kıbrıs birçok üniversiteye gidiyorum, hiçbir sorun çıkmıyor. Şimdi kulüp, Yusuf Halaçoğlu ile yapılacak paneli 25 Nisan’a erteledi Üstelik üniversitede değil şehir merkezinde olacak. Erciyes Üniversitesi’nin tam 24 Nisan’dan bir gün sonra, sözde soykırımla ilgili psikolojik savaşın en yoğun yapıldığı günlerde böyle bir paneli engellemesi o üniversite açısından utanç verici bir şeydir. Kayseri de Ermeni olaylarının en yoğun yaşandığı yerlerden bir tanesidir. Kararın altına imzayı atan kimse onun adına çok büyük bir utançtır. Bu gerekçe tarihe kazınacak bir utanç yazısıdır.” ifadelerini kullandı.

Ermeni basını karardan memnun

Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin Mehmet Perinçek’in vereceği “Ermeni Soykırımı” başlıklı paneli “Ermeni meselesi konusunda yeterli derinliğe sahip olmadığı” iddiasıyla iptal etmesi dünya basınında da yer aldı. Azerbaycan basını, üniversitenin tavrını tepkiyle karşıladı. “Vesti.az” ve “Region plus” internet sitelerinde yer alan haberlerde üniversite eleştirildi. Ermeni basını ise Erciyes Üniversitesi’ni destekledi. “Panorama am” adlı internet haber sitesi Erciyes Üniversitesi’ni “Prestijli üniversite” ilan etti.    

Dışişleri Bakanlığı Perinçek’i Rusya’ya göndermişti

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Mehmet Perinçek, “Ermeni soykırımı” yalanına karşı çalışmalar yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında Rusya’ya gönderildi. Dışişleri Bakanlığı’nın resmi yazısıyla, Rusya arşivlerinde araştırmalar yapan Perinçek, Ermeni tezlerini çürüten çok önemli belgelere ulaştı. Bu alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle terör gruplarının hedefi haline gelen Perinçek’e devlet tarafından koruma da tahsis edildi.

KAYNAK AYDINLIK

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39