• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Erciyes Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere 'by lock' cezası

Erciyes Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere 'by lock' cezası
Ağabeyim Fetullah'a körü körüne bağlıdır.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere 5 ila 6 yıl 3 ay arasında hapis cezası verildi. ERÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi olan tutuklu sanık B.Ö., mahkemede ağabeyini suçlayarak, " Kendisine ağabey demiyorum, annemin oğludur. Fetullah'a körü körüne bağlıdır. Eşini bile bu şebekenin ağabeylerine seçtirecek kadar kördür" dedi. 


Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar A.A., İ.H.T., D.A., B.Ö., E.A., M.N.İ., H.Ü., K.G. ile avukatları hazır bulundu.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, FETÖ örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları gerekçesiyle yargılanan Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) görevli akademisyenler savunma yaptı.


"Ağabeyim, Fetullah Gülen'in kölelerindendir"
ERÜ İletişim Fakültesi öğretim görevlisi olan tutuklu sanık B.Ö., mahkemede ağabeyini suçlayarak, "Ağabeyim İ.Ö. Fetullah Gülen'in kölelerindendir. Kendisi, KHK ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde genel sekreterdi. Bu yaşadıklarımın sorumlusu o kişidir. 17-25 Aralık sonrası kendisini sürekli uyardık, bizi hiç dinlemedi. Kendisine ağabey demiyorum, annemin oğludur. Fetullah'a körü körüne bağlıdır.

Eşini bile bu şebekenin ağabeylerine seçtirecek kadar kördür. 30 Eylül'de by lock indirdiğim söyleniyor. O zamanlar bayramdı ve ağabeyim benim evimde kaldı, internet hattımdan by lock'u o indirmiş olabilir" dedi.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu ayrı davalarda yargılanan sanıklara silahlı terör örgütü suçundan şu cezaları verdi: "Akademisyen A.A. 6 yıl 3 ay hapis, doktor İ.H.T. 6 yıl 3 ay hapis, profesör D.A. 6 yıl 3 ay hapis, öğretim görevlisi B.Ö. 6 yıl 3 ay hapis, öğretim üyesi E.A. 6 yıl 3 ay hapis, yüz doktoru M.N.İ. 6 yıl 3 ay hapis, doktor H.D. 6 yıl 3 ay hapis, etkin pişmanlıkta bulunan öğretmen H.Ü. 5 yıl hapis, sanık K.G. de 3 yıl 1 ay 15 gün hapis." Mahkeme, tutuklu sanıkları ceza evinde kaldıkları süre göz önünde bulundurarak tahliye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39