• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM PROTESTOSU

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NDE SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM PROTESTOSU
MEMURLARDAN SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM PROTESTOSU

 Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şubesi üyesi bir grup sağlık çalışanı, Erciyes Üniversitesi'nde servis ücretlerine yapılan yüzde 100'lük zammı protesto etti. 
Erciyes Üniversitesi Personel Yemekhanesi önünde toplanan bir grup SES üyesi adına basın açıklaması yapan SES Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Karakaya, ''Bizler emeği ile geçinen, çok da kolay olmayan, yoğun iş yükü altında çalışmaktayız. 24 saat hizmet verilen bir hizmet kolunda ve insan yaşamını ilgilendiren bir alanda hizmet vermekteyiz. Biz sağlık emekçileri olarak 16 saat, 24 saat hatta asistanlar olarak 36 saat çalışmak zorunda kalıyoruz. Ekonomik sıkıntılar yaşamaktayız. Yaşadığımız ekonomik sıkıntılar nedeniyle de ayakta, tıkış tıkış da olsa işyeri servislerine binmekteyiz. Erciyes Üniversitesi'nde çalışan bizler, var olan haklarımızın daha da büyütülmesini, iyileştirilmesini beklerken, hiç beklemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Maaşlarımıza, nöbet ücretlerimize bırakın yüzde 100 zam yapılmasını, yüzde 4-5'lik zam yapılırken, servis ücretlerimizin 35 TL'den 70 TL'ye çıkarılması, yani yüzde 100 zam yapılmasının asla kabul edilecek bir tarafı yoktur. Üniversite idaresinin bu zammın gerekçesini biz çalışanlara açıklayacak durumlarının da olmadığını düşünüyoruz. Biz servis hakkımıza sonuna kadar sahip çıkacağız'' dedi.
Erciyes Üniversitesi'nde servis ücretlerine yapılan bu zamla yeni servis ücretinin, şehir içi otobüs ulaşımından fazlaya geldiğini vurgulayan Karakaya, ''Bunu anlamakta gerçekten zorlanıyoruz. Eğer şehir içi ulaşımdan fazla bir ücret ödeyeceksek, servisin ne özelliği kalıyor?'' ifadelerini kullandı.
Karakaya, servis ücretlerine yapılan zammın geri çekilmesini talep ettiklerini belirterek, ''Servis ücretlerine yapılan bu zam geri çekilmediği takdirde, tüm çalışanları demokratik tepkilerini göstermeye, servislere binerken alkışlı protesto etmeye, servislere binilen yerlere toplu ve alkışlı olarak yürüyüşler düzenlemeye, imzalar toplamaya, dilekçeler vermeye davet ediyoruz'' diye konuştu.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39