• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NE BOTANİK BAHÇE

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ'NE BOTANİK BAHÇE
BOTANİK BAHÇESİNİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÜSTLENDİ

 Melikgazi Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi tarafından imzalanan protokol kapsamında, Erciyes Üniversitesi kampüs alanı içerisinde bulunan 300 dekarlık alana botanik bahçesi kurulacak. 
Kayseri Valiliği'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'nin botanik bahçesine ihtiyacı olduğunu söyledi. Vali Düzgün, "Bugün Melikgazi Belediyemiz ile Erciyes Üniversitesi arasında imzalanacak olan güzel bir protokol için birlikteyiz. Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ile Erciyes Üniversitesi rektörümüz arasında daha önce yapılan görüşmeler neticesinde Erciyes Üniversitesi alanı içerisinde ki 300 dekarlık bir mekanın botanik bahçesine dönüştürülmesi noktasında bir fikir birliğine varıldı. Bizde bu güzel projeye şahitlik yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kayseri’de 4 tane üniversite var ama Erciyes Üniversitesi’nin hem kuruluş tarihi hem de öğrenci potansiyeli bakımından Kayseri’de ki yeri ve anlamı çok farklıdır. Öğrencilerimizin kampüs içerisinde botanik bahçesi gibi güzel bir mekanda vakit geçirmeleri ile birlikte botanik bahçeleri o iller için bir cazibe alanıdır" ifadelerini kullandı.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "En büyük metropol ilçemiz olan Melikgazi ilçemizde bizim için bir yüz akı olan bir Erciyes Üniversitesi’nin olması bizim için çok önemlidir. Üniversitemizin böyle bir projelerinin yıllardır konuşulması ve bir türlü hayata geçirilmemesi bizleri de kaygılandırıyordu. Bölgemizde olan her işi sahiplenen bir anlayış içerisinde böyle güzel bir üniversite içerisinde hem görsel açıdan hem de orada yetişen yavrularımıza işin pratiği açısından ve şehrimizin de böyle bir botanik bahçesine ihtiyacı olduğundan dolayı bizim için önem arz ediyordu" dedi.
Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır da, "Erciyes Üniversitesi’nin gerçekten böyle bir alana ihtiyacı vardı. Belirli bir alanda kümeleşme oluşmuştu ve bu kümeleşen alanın hemen yanında 300 dekarlık bir alanda botanik bahçesinin oluşması, bizim için güzel oldu. Botanik bahçemizin tamamını Melikgazi Belediye başkanımız üstlendi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, protokol sözleşmesi imzalandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39