• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

ERCİYESSPOR'U SİLDİ ANNESİNİ SEÇTİ

ERCİYESSPOR'U SİLDİ ANNESİNİ SEÇTİ
Profesyonel futbol hayaliyle Kayseri Erciyesspor takımının alt yapısında oynayan 20 yaşındaki Mustafa Güç, geleceğini bir yana bırakıp 10 yıldır diyalize girmek zorunda kalan annesine böbreğini bağışladı. Koşması yasaklanan genç, futbol hayatını bırakarak
Kayseri'de yaşayan 43 yaşındaki Nurdan Güç, böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı. 10 yıldır diyalize giren Nurdan Güç'e doktorlar böbrek nakli önermesinin ardından aile, böbrek aramaya başladı. Önce sanayide çalışan eşi Ali Güç, doktora kontrollerini yaptırdı ancak şeker hastalığı sebebiyle nakil uygun görülmedi. Birkaç yakını için nakil öncesi testte de olumlu sonuç almayan Nurdan Güç, çaresizce kaderine razı oldu ve diyalize girmeye devam etti.
Yaşanan olayların yakın şahidi olan ve annesinin her gün diyalize girmesine üzülen Kayseri Erciyesspor'un alt yapısında oynayan 20 yaşındaki Mustafa Güç, karar alarak annesine böbreğini bağışlamak istedi. Profesyonel futbol hayatına girebilmek için adeta her gece hayal kurduğunu anlatan Güç, şöyle konuştu: "Küçük yaştan beri hayalim iyi bir futbolcu olabilmekti. Bu yolda ilerlerken diğer yandan annemin durumu beni üzüyordu. Artık, 'bunu yapmalıyım' diyerek anneme böbreğimi bağışlama kararı aldım"
Bağış yapma işlemlerinin kolay olmadığını anlatan Güç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birkaç ildeki hastanelere başvuruda bulundum ancak nakil işlemini yapmaya yanaşmıyorlardı. En son Antalya'da özel bir hastaneye gittik. Onlarca testin ardından doktorlar nakil yapılmanın uygun olabileceğini söyledi. Operasyonların ardından böbreğimi anneme bağışladım"
Futbol hayalini bir kenara bırakıp annesinin sağlığı için ameliyat masasına yattığını belirten Güç, sözlerini şöyle tamamladı: "Doktorlar koşmamın yasak olduğunu söyledi. Hayali kafadan direk atmak kolay değil ama artık futbol hayatı benim için bitti. Şimdilerde aileme destek olabilmek için bir yandan okuyor diğer yandan restoranda garson olarak çalışıyorum"



Artık diyalize girmediği için mutlu olduğunu söyleyen anne Nurdan Güç ise, "Oğlum benim canım, o bana böbreğini verdi Allah'tan daha ne isteyebilirim ki. Onu çok seviyorum. Biliyorum benim için futbol hayallerini elinin tersi ile itti. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39