• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Erciyes’te kara meydan okuyacaklar

Erciyes’te kara meydan okuyacaklar
Bisiklet tutkunları Erciyes’te kara meydan okuyacak

Kış sezonu boyunca birbirinden renkli aktiviteler ile adından söz ettiren Erciyes Kayak Merkezi, bu kez de bisiklet tutkunlarını kar üzerinde bir araya getirecek. Yüzden fazla bisikletli, Tekir Pisti’nde, dağ bisikleti ile karlı parkurda pedal basacak. 


Ulusal ve uluslararası organizasyonlarla adından söz ettiren Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi, sporu ve eğlenceyi bir araya getirerek misafirlerine alternatif etkinliklerle keyifli vakit geçirme imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Ford Snowboard Dünya Kupasına ev sahipliği yapan Erciyes’te adrenalin dolu faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

2017 yılında Erciyes A.Ş. tarafından ilk kez gerçekleştirilen Erciyes Snow Downhill MTB Challenge, 11 Mart Pazar günü ikinci kez adrenalin ve heyecan tutkunlarını bir araya getirecek. Türkiye'nin ilk dağ bisiklet parkı ile Erciyes Bike Park dünya downhill bisiklet haritasına Türkiye'den ilk giren parkur olması açısından dikkat çekiyor.

Dünya genelinde bisiklet meraklılarının en çok takip ettiği PinkBike, TrailForks, Bike Magazin web sayfaları üzerinden tanıtımları yapılan organizasyon, önümüzdeki yıl Uluslararası Dağ Bisikleti Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilerek global boyut kazanacak. 


Erciyes Dağı’nda 2 bin 200 metredeki Tekir Kapı gondol teleferikle bisikletlerini 2 bin 470 metreye çıkaracak müsabakacılar gondol üst istasyondan start alacak ve kayak pistinde aşağı doğru yüksek adrenalinle süzülecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden etkinliğe katılacak bisikletliler üç farklı kategoride bir birileriyle mücadele edecek. 14 ile 17 yaş arası çocuklar, 18 ile 29 yaş arası gençler ve 30 yaş üzeri bisikletlilerin katılabileceği aktivite için Erciyes’in www.kayserierciyes.com.tr internet sitesinden müracaat etmek yeterli. 


11 Mart Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte bitiş çizgisine ilk ulaşan bisikletçinin büyük ödülü kazanacağı yarışta, 3 bin TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39