• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

“ERCİYES’TE SONDAJ VURMA AŞAMASINA GELDİK”

“ERCİYES’TE SONDAJ VURMA AŞAMASINA GELDİK”
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes Dağı’nda sıcak suyun bulunması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Sondaj vurma aşamasına geldik” dedi.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda, kış turizminin yanı sıra termal bir tesis kurulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yakın bir zamanda vatandaşlara müjdeli bir haber vereceklerini söyledi.
Maden Tetkik Arama (MTO) mühendislerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Cıngı, “Halkımızın yakından takip ettiği gibi Maden Tetkik Arama Enstitüsü ile beraber geçen yıl bir çalışma başlattık. Erciyes’teki sıcak su kaynaklarını ve rezervlerini çeşitli metotlarla tespit etmeye çalıştık. Onların kendilerine mahsus çok teknolojik bir takım metotları var. Bunun neticesinde MTA’nın hazırladığı raporlar doğrultusunda şuanda sondaj vurma aşamasına geldik. MTA mühendisleri Erciyes Dağı’ndan çok ümitliler. Bizlerde çok ümitliyiz. Netice itibariyle volkanik bir dağ olduğu için Erciyes Dağı’nın alt taraflarında sıcak suyun olduğunu tahmin ediyoruz. Buradaki tek unsur şimdiye kadar Türkiye’de bir dağ üzerinde sondaj çalışmasının yapılmamış olması. Bu yüzden her ne kadar biraz şüphe doğuruyor ise de genel itibariyle uzmanların görüşleri de Erciyes Dağı’nda sıcak suyun olduğu yönünde” ifadelerini kullandı.
‘Biz burada kış turizmi ile beraber termal turizmi geliştirip, Erciyes’i 4 mevsim otellerimizin kullanma kapasitesini ful kullanabilecek bir seviyede tutma gayreti içerisindeyiz’ diyen Murat Cahid Cıngı, “Teknik imkanlardan dolayı bu kış sezonu içerisine yetiştiremesek de baharla beraber Erciyes’te sıcak su arama faaliyetlerine başlayacağız. Malum yerin altı sadece Allah tarafından biliniyor. Ne kadar teknoloji kullansanız da bu teknoloji çağında yüzde 100 bir garantili neticeye ulaşamayabiliyorsunuz. Ancak sondaj vurduktan sonra sıcak suyun veya başka madenlerin olup olmadığını anlayabiliyoruz. Bizde bunu görmek için artık sondaj vuracağız. Önümüzde ki bahardan itibaren halkımıza çok müjdeli haberler verebileceğiz diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39