• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

ERCİYES'TEKİ SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖRE LANET

ERCİYES'TEKİ SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜNDE TERÖRE LANET
Talas Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında Erciyes Dağı'nda yapılan yürüyüşte teröre karşı dev Türk bayrağı açıldı.

Hacılar Kapı girişinden Hisarcık Kapı'ya kadar yaklaşık 6,5 kilometrelik alanda gerçekleşen yürüyüşe kadın-erkek, genç-yaşlı her kesimden vatandaş katıldı. Zaman zaman iniş ve çıkışlarla zorlu geçen parkurda yürüyenler, bol oksijenle de ciğerlerini açtı. Her hafta farklı bir yerde gerçekleşen yürüyüş programlarından duydukları memnuniyeti ifade eden vatandaşlar, hafta sonu Ankara'da gerçekleşen hain terör saldırısına dev Türk bayrağı açarak tepki gösterdi.
Öte yandan yine "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde seminer düzenlendi. Burada konuşan hastanede görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Arzu Sarp, poliklinik ve hasta sayılarının her yıl iki katına çıkarak arttığını söyledi. Dr. Sarp, hastanede psikiyatri bölümünün 5 poliklinikle hizmet verdiğini anlatarak dahiliye polikliniğiyle aynı sayıda hastaya hizmet verdiklerini ifade etti.
Sarp, "Ben yaklaşık 12 yıldır hasta bakıyorum, 10 yıl önce durum böyle değildi. Sağlık kuruluşlarına başvuran toplam hastaların dörtte birinde psikiyatrik destek ihtiyacı doğuyor. Bazı ruhsal hastalıklar kişinin bedensel hastalıklarına da yol açıyor. Örneğin tansiyon hastası kişi sinirlendiğinde tansiyonu çıkıyor. Bu yüzden o kişinin aynı zamanda psikiyatrik tedavi görmesi de gerekiyor. Sadece tansiyon ilacı kullanarak bu hastalığı yenmesi çok mümkün değil." dedi.
Sağlıklı Yaşam Projesi ile ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Projemiz her kesimden yoğun ilgi görüyor. 3 ay boyunca projemize katılan vatandaşlarımız hem sportif faaliyetlere katılarak sağlıklı zayıflarken hem de düzenlediğimiz bilgilendirici ve eğitici seminerlerle bilinçleniyorlar. Amacımız ülkemizde gelecek yıllarda sorun olabilecek obeziteye karşı şimdiden önlem almak" ifadelerini kullandı.
(AÖ-Y)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39