• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

ERDOĞAN BABASI AHMET ERDOĞAN'I ANLATTI

ERDOĞAN BABASI AHMET ERDOĞAN'I ANLATTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılış töreninde konuştu.

Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Farklı ülkelerden öğrencilerin burada gösterecekleri kaynaşmayı ömür boyu sürdüreceklerine inanıyorum. Bu kaynaşmanın güçlü bir birliktelik oluşturacağına inanıyorum' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şöyle oldu:

ERDOĞAN BABASI AHMET ERDOĞAN'I ANLATTI

Bu okula rahmetli babamın ismini verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a sonrasında İstanbul'a gelen babam bugünkü ismiyle Denizcilik İşletmelerinde çalışmış, kaptanlık ünvanını almıştı. Babam önceden randevulaşarak eve gelmezdi. Çocukluğumda hatırlarım; çat kapı misafirlerle eve gelir, annemde yer sofrasını döşer yemeğimizi yerdik. O anda hazırlardı annem. Zaten bir Karadenizli olarak turşularımız, kavurmalarımız hazırdı. Gelen de tabi umduğunu değil bulduğunu yerdi. Çok disiplinli bir o kadar da merhametli bir insan olan Kaptan Erdoğan babacığım, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi gözyaşlarının sakallarından süzüldüğünü görürdük. Babamın ömrünü dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en önemli şeref belgemdir. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdi. Kaptan Erdoğan ve oğlu Erdoğan'ın hikayesi aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu mücadele Kaptan Ahmet Erdoğan'ın oğlu Kasımpaşa'da büyüyen ardından İHL'yi bitiren, kendisinden, ailesinden ve milletinden başka kimsesi olmayan Erdoğan'ın mücadelesidir.

 
İDEALİNİZ VE İDDİANIZ YOKSA MÜCADELE GÜCÜNÜZDE OLMAZ

İdealiniz ve iddianız yoksa mücadele gücünüzde olmaz. İnsan rabbinin bizzat kendi sıfatlarıyla zinetlediği bir varlıktır. Eşref-i mahlukattır. Sizlerden rabbinize, ümmetinize ve milletinize hayırlı insanlar olarak hayata atılmanızı bekliyorum. Dava taşını gediğine koyacağınıza inanıyorum. Ben varım diyen bir gençlik. Her fırsatta ifade ediyorum. Eğitimde gerçekten güzel binalar yaptık. Okulları bilgisayarlarla akıllı tahtalarla donattık. Taşımalı eğitimden şartlı eğitim desteğine kadar pekçok imkanla öğrencilerimizin buluşmasını sağladık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri temizleyemedik. İmam Hatip, Ortaokul ve liselerimiz konusunda ihtiyaçlarımız var. Öğretmeninden öğrencisine velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak gönül birliği içinde gayret göstermeliyiz. Eğitim adanmışlık ister. Eğer işinize sevgiyle, aşkla bağlı değilsiniz öğretmenlik ücreti mukabil yapılacak bir meslek değildir. Bizim zamanımızda Cumartesi öğlene kadar tedrisat vardı. Hafta sonları 15 kişilik gruplar halinde ayrıca ders yapardık. Bunlar bizi ayrıca güçlendiren bize özgüven sağlayan çalışmalardı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ EĞİTİMDE REFORM DÖNEMİ İLAN ETTİK

Bizim insanımız dünyadaki diğer insanlardan daha az zeki değil! Kabul etmiyorum. Şayet fen bilimlerinde sosyal bilimlerde bunların eğitim ve uygulamalarına ilişkin alanlarda ilk sıralarda değilsek sorun eğitim sisteminde demektir. Önümüzdeki dönemi eğitimde reform dönemi ilan ettik. Eğitim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyiz. Eğitim öğretimin içeriğine girişme zamanı gelmiştir. Bölgesel ve küresel tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi de çözeceğine inanıyorum. Şimdi okullarımızda güçlü sporcular yetiştirerek milli takımlarımızı güçlendirmemiz lazım. Bu duygularla açılışını yaptığımız Ahmet Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Uygulama caminin de en kısa sürede inşaa edilmesini bekliyoruz.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39